Helyi közélet

2017.09.26. 15:59

A petneháziak büszkék a focicsapatukra

Petneháza - Szeretnék, ha jövő augusztusra megépülne az új bölcsőde és óvoda is.

Petneháza - Szeretnék, ha jövő augusztusra megépülne az új bölcsőde és óvoda is.

A képviselő-testület egyöntetűen szavazta meg a településen élő óvodások és iskolások tanévkezdési támogatásáról szóló indítványt. Ennek értelmében szeptember elején igény esetén az óvodás gyermeket nevelő petneházi családok háromezer forint támogatást kaptak, az általános iskolások esetében ez az összeg hatezer, a középiskolásokéban tízezer, míg a főiskolások, egyetemisták esetében tizenötezer forint volt – mondta el lapunk érdeklődésére Czakó Sándor.

Két-két szoba

A címzetes főjegyző büszkén újságolta el azt is, hogy a petneházi focicsapat megyei harmadosztályban nyújtott teljesítménye százszázalékos. Nagyon bizakodnak a fiúk, hogy sikerül veretlenül zárniuk a szezont. Hozzátette: külön öröm, hogy nemrégiben TAO-s támogatásból mobil lelátót építhettek a pálya mellett, úgyhogy a szurkolók végre a Petneháza SE saját lelátójáról biztathatják a helyi sportolókat.

– Óvoda és bölcsőde építésére 300 millió forintot nyertünk a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Az intézményben két óvodai és két bölcsődei csoport kap helyet. A közbeszerzés még tart, reméljük, hamarosan meglesz a kivitelező és elkezdődhetnek a munkálatok. Szeretnénk, ha jövő augusztusban már birtokba vehetnék a gyerekek az új szobákat.

– Van egy nyertes vidékfejlesztési pályázatunk is: megújul a petneházi teleház. Elsősorban homlokzatrekonstrukcióról és fűtéskorszerűsítésről beszélünk, de jó lenne, ha a nyílászárókat is ki tudnánk cseréltetni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában