Helyi közélet

2017.09.25. 13:19

A program igyekszik „betájolni” a fiatalokat

Nyíregyháza - A Tájoló Program pályaorientációs program, melynek célja rövid idő alatt átfogó képet kapni a résztvevő gyerekek képességbeli erősségeiről és érdeklődési irányairól.

Nyíregyháza - A Tájoló Program pályaorientációs program, melynek célja rövid idő alatt átfogó képet kapni a résztvevő gyerekek képességbeli erősségeiről és érdeklődési irányairól. A projekt megvalósítása egy tanítási napot igényel, segítségével a munka világában alapvetőnek tekinthető, gyakorlati készségeiről kaphat sokoldalú visszajelzést egy-egy osztálynyi tanuló, elsősorban az erősségekre koncentrálva. A pályaorientációs nap tevékenységei hat nagy területet fognak át: a műszaki, a kereskedelmi, az üzleti ügyintézői, a kézműves, a turisztikai-vendéglátói és az egészségügyi-szociális területek igényei szerint – hangzott el hétfőn a megyei kereskedelmi és iparkamara székházában megrendezett sajtótájékoztatón.

Nagyné Varga Katalin, a kamara főtitkára felhívta a figyelmet: a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolába szeptember 28-án érkezik a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felügyelete alatt működő Tájoló Program, melyet minden megyei kamara egy általános iskolával együttműködve valósít meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában