Helyi közélet

2017.09.19. 14:25

Barátságos, jó hangulatú médiaháború Nyíregyházán

Nyíregyháza - A nyíregyházi médiumok képviselői színészekkel mérték össze céllövő tudásukat a jó hangulatú küzdelemben.

Nyíregyháza - A nyíregyházi médiumok képviselői színészekkel mérték össze céllövő tudásukat a jó hangulatú küzdelemben.

Nagy lőport kavart vasárnap délben az a médiaháború, amit a Pinkerton Cégcsoport és a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület közösen robbantott ki. A versenyt dr. Vasas Szilárd, a Pinkerton Távfelügyelet Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg, aki elmondta, hogy ebben az évben a sajtóorgánumok megmérettetése mellé meghívták a Móricz Zsigmond Színház művészeit is.

A Médiaháború az idén 200 ezer forintos összdíjazású lett." dr. Vasas Szilárd

Egyre nagyobb az érdeklődés

– Nyíregyháza kulturális élete a szívügyünk, évek óta támogatókként is mögöttük állunk, ezért nagyon örülünk, hogy színészcsapat is beállt a lövész­árkokba, nem is akármilyen eredménnyel! A katonai főiskolán régen sportlövő voltam, így közel áll hozzám ez a sport. Évekkel ezelőtt még festékpatronokkal vették egymást célba a versenyzők, mivel mi nyitottuk meg az első paintballklubbot a városban, három éve azonban egy kicsit kíméletesebbre vettük a tempót.

– Jó kapcsolatot ápolunk a Lövész Klubbal, mi gondoskodunk a biztonságukról, ezért is szervezzük meg közösen ezt a jó hangulatú viadalt. Öröm látni, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a rendezvényünk iránt. Távcsöves kispuskával és kiskaliberű pisztollyal célozhattak a résztvevők a vándorkupáért, amelyet egy évig őrizhet a győztes, azaz most a NyírVV Nonprofit Kft. csapata. Az idén már 200 ezer forint összdíjazású versennyé nőtte ki magát a Médiaháború – hangsúlyozta dr. Vasas Szilárd, majd így folytatta: – Az első három helyezett csapat tagjai és a legjobb női és férfiversenyző vásárlási utalványokat is nyernek, emellett minden résztvevő egyéves ingyenes távfelügyeleti díjat és élménylövészetet is kapott ajándékba.

Veres Andrea a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület ügyvezető elnöke, a Médiaháború másik ötletgazdája. Profi instruktorként neki is újdonság volt az idei verseny.

Teljesen biztonságos

– Azért is volt számomra különleges ez a mai nap, mert nemcsak szervezőként vettem részt, hanem fegyvert is fogtam, így be tudtam bizonyítani, hogy nemcsak edzőként, hanem lövészként is helyt tudok állni. Profi lövő kapitányokat választottunk a csapatok élére, így segítve az eredményesebb szereplést. Nagyon fontosnak tartom a kapcsolatot a médiával, mert szeretnénk megmutatni az embereknek, hogy a lövészet igenis sport, élmény, s hogy a közösségeket is meg lehet mozgatni egy-egy ilyen jó hangulatú kalanddal.

– A verseny teljesen biztonságos, nyugalom és jó szem kell hozzá. Akik kedvet kaptak, azoknak érdekes lehet még, hogy november 24-étől négynapos nemzetközi lövőversenyt szervezünk a Continental Arénában. Ez a városnak is kiemelt projektje, ahol mintegy 500 lövész és 22 ország vesz részt.

KM-LN


Remekül levezeti a feszültséget is

Kosik Anita, a Móricz Zsigmond Színház művésznője első alkalommal vett a kezébe ilyen fegyvereket.

– Nagyon megtetszett ez a sport, főleg mert biztonságos, senkinek nem eshet baja. Teljes összhang szükséges hozzá önmagammal, meg kell állnom egy kis időre, figyelnem kell a légzésemre, a szívverésemre. Fókuszálni kell, megtalálni a megfelelő másodpercet, azonban egy rosszkor jött szívdobbanás is azonnal véget vethet ennek a pillanatnak. Így muszáj kivárni, megérezni, elkapni azt az egyet, amikor meghúzod a ravaszt. Csodálatos csapatom van, nagyon jókat lőttünk ahhoz képest, hogy először vagyunk itt. Annyira megtetszett, hogy szeretnék visszajárni rendszeresen. Mindenkinek csak ajánlani tudom, mert remekül levezeti a feszültséget is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában