Helyi közélet

2017.09.09. 16:33

Elismerték az iparosságot segítő szabolcsiak munkáját

Nyíregyháza - A Magyar Kézművesség Napja alkalmából rendezett ünnepségen adták át a díjakat.

Nyíregyháza - A Magyar Kézművesség Napja alkalmából rendezett ünnepségen adták át a díjakat.

– A gazdaság digitalizációja, az informatikai társadalom kihívásának a kisvállalkozásoknak is eleget kell tenniük. Ugyanakkor az automatizálódó nagyipar nem fog több munkahelyet teremteni, ezért szükség van a kisvállalkozásokra, hiszen minden modern eszközt meg kell javítani, a településeken lakossági szolgáltatást kell nyújtani – mondta a hazai iparosság, a mikro- és kisvállalkozások aktuális helyzetét is taglaló köszöntőjében az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) elnöke szeptember 7-én, a 26. Magyar Kézművesség Napja budapesti ünnepségén.

Németh László hozzátette: a kézműipart európai szinten is a növekvő szakemberhiány jellemzi, az iparos szakmunkát tanuló fiatalok aránya csökken, a gyakorlati képzőhelyek hiányoznak. Épp ezért a kisvállalkozásokat jobban ösztönözni kellene az ipari tanulók fogadására, oktatására. Az elnök hangsúlyozta, az IPOSZ szerint a kisiparosoknak is legalább akkora figyelmet, támogatást kellene kapniuk – a vállalkozások szervezeteinek közvetítésével –, mint amekkora nagyságrendet képviselnek a gazdaságban.

A Magyar Kézművesség Napját budapesti székházában csütörtökön megünneplő IPOSZ köszöntötte és elismerte az iparostársadalom érdekképviseletének munkáját szerte az országban segítő szakembereket, támogató tisztségviselőket, sajtómunkatársakat.

Szabolcs-Szatmár-Beregből az IPOSZ megyei szervezetének javaslatára IPOSZ Díjjal tüntették ki Seszták Oszkárt, a megyei közgyűlés elnökét, dr. Kovács Ferencet, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármesterét (távollétében), Nyéki Zsoltot, a Kelet-Magyarország napilap főszerkesztőjét. A megyei lap újságíró-szerkesztője, Galambos Béla az IPOSZ Országos Elnökségének külön elismerő oklevelét kapta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában