Helyi közélet

2017.09.16. 14:34

Hagyományőrzők határon innen és túl Nagyecseden

Nagyecsed - Hetedik alkalommal rendezi meg a Szatmár Határok Nélkül Református Találkozót szeptember 16-án a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület.

Nagyecsed - Hetedik alkalommal rendezi meg a Szatmár Határok Nélkül Református Találkozót szeptember 16-án a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület.

A nagyecsedi programcsokor első állomása a 12.30–kor kezdődő istentisztelet a református nagytemplomban. A Milotai Nyilas István-emlék­érmet ezúttal Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere kapja, közreműködik Tiba Zsolt református lelkész, a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar, Varga Sándor színművész és a Nagyecsedi Református Egyházközség énekkara.

– Fél háromtól a vásártéren, szabadtéri színpadi műsorral folytatódik a program. Az Immanuel és a Kovács Gusztáv Hagyományőrző Együttes előadásai mellett a Berey József Helytörténeti Gyűjteményben fél négytől nyíló „Válogatás a történelmi Szatmár varmegye egyházi kincseiből” című kiállításra is felhívom a figyelmet, a tárlatot Ozsváth Sándor művelődéstörténész nyitja meg – mondta Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület elnöke, a Mátészalkai Járási Hivatal vezetője.

A színpadon helyi és határon túli hagyományőrző csoportok, Szabó Előd és a Titán együttes, 18 órától Radics Gigi, majd a Stainless Steal zenekar, nyolctól pedig Hornonyik Sándor gondoskodik a jó hangulatról.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában