Helyi közélet

2017.09.04. 11:08

Hamlet és Horatio után két idősödő úriember

Nyíregyháza - A Krúdy kamarában vasárnap játszott Halpern és Johnson megrendítő, olykor melankolikus vígjáték szerelemről, barátságról, boldogságról Trokán Péter és Székhelyi József tolmácsolásában. Trokán Péterrel Albert Fanni, a Mustár FM önkéntese beszélgetett.

Nyíregyháza - A Krúdy kamarában vasárnap játszott Halpern és Johnson megrendítő, olykor melankolikus vígjáték szerelemről, barátságról, boldogságról Trokán Péter és Székhelyi József tolmácsolásában. Trokán Péterrel Albert Fanni, a Mustár FM önkéntese beszélgetett. – Annak idején Jocóval (Székhelyi József, a szerk.) együtt kezdtük a pályát, és bár éveken át nem volt közös munkánk, nagy örömünkre most összesodort bennünket a sors, pontosabban Borgula András rendező. Pályánk kezdetén Hamletet és Horatiót játszottunk, most pedig két idősödő urat: a szeretett asszonynak meg kell halnia ahhoz, hogy találkozzanak. Azért szeretem az előadást, mert emberi a hangneme és bár kétszemélyes darab, mégsem akar agyafúrt trükkökkel operálni. Minden pillanatban figyelnünk kell egymásra, ha történik valami új, valami meglepő, arra azonnal reagálnunk kell, és bár nem vagyunk fiatalok, remekül álljuk a sarat – mesélte Trokán Péter, hozzátéve: egy éve mutatták be a darabot, a közönségnek pedig ugyanúgy tetszik Budapesten, mint Győrben – és mint Nyíregyházán.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában