Helyi közélet

2017.09.05. 07:41

Milliárdos főnyeremények a lottókon

Budapest, Nyíregyháza - A hatoslottó augusztus 20-ai élő sorsolásán technikai okok miatt tértek el a megszokott rendtől.

Budapest, Nyíregyháza - A hatoslottó augusztus 20-ai élő sorsolásán technikai okok miatt tértek el a megszokott rendtől.

Hárommilliárd-huszonnégymillió-háromszázháromezer-harmincöt forint. Leírni, kimondani is hosszú. Pontosan ennyi ütötte az ötöslottó 34. játékheti telitalálatosának (34, 36, 59, 69, 90) markát. Egy héttel korábban a hatoslottó hatosa (2, 22, 23, 30, 43, 45) egymilliárd-negyvenhárommillió-négyszáznegyvenötezer-ötszáz forintot ért. Akkor is egyenes adásban közvetítették a sorsolást, ahol azt közölték, hogy nincs telitalálat a hatoslottón. Aztán mégis lett. Ezt vetette fel kisvárdai hűséges olvasónk, Tóth Tibor.

– A hatoslottó augusztus 20-ai élő sorsolása során technikai okok miatt nem megfelelően jelentették be a nyertesek számát. Erről, valamint egyúttal a hatoslottó 33. heti nyerőszámairól és nyereményeiről a Szerencsejáték Zrt. hivatalos eredményközlésért felelős honlapján, a www.szerencsejatek.hu weboldalon tájékoztattuk játékosainkat – közölte a Szerencsejáték Zrt. Sajtóiroda.

Nagynyertesvonal

– A hatvanéves ötöslottó eddigi legnagyobb főnyereménye 2003-ban talált gazdára, akkor az öttalálatos szelvény 5,092 milliárd forintot fialt egy szerencsés játékosnak. A hatoslottó honi históriájának eddigi legmagasabb nyereményét 2008-ban sorsolták ki, akkor 2,958 milliárd forinttal gazdagodott a szerencsés nyertes.

Nem kell kapkodniuk a friss milliárdosoknak, ráérnek felfedni kilétüket.

– A sorsolás napjától számított 90 napon belül, vagyis a mostani ötöslottó-telitalálat esetében 2017. november 27-éig kell jelentkeznie a nyertesnek. Az olyan rendkívül nagy összegű nyereményeknél – mint például az ominózus főnyeremény is – a lottótársaság külön telefonszámot tart fenn, ez az úgynevezett nagynyertesvonal. A telefonszám a Szerencsejáték Zrt. weboldalán és minden értékesítőhelyen is megtalálható. A telefonhívás során a lottótársaság elsődleges feladata az, hogy a nyertes szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról: valóban a nyertessel beszél. Utána kezdődik el a kifizetési eljárás a lottótársaság által meghatározott helyen és időben. A nyereményt minden esetben banki átutalással fizetik ki.

Rákérdeztünk, hogy az országos adatok tükrében megyénkben milyen nagyságrendű a fogadási kedv.

– A Szerencsejáték Zrt. nem rendelkezik külön, kifejezetten Szabolcs-Szatmár-Beregre vonatkozó olyan kutatási adatokkal, melyek a játékosok fogadási kedvét vizsgálták volna – reagált a sajtóiroda.

Töretlen népszerűség

Az ötöslottó játékosbázisa stabilan 5 millió körüli, egy-egy kiemelkedő halmozódásnál megközelíti a 6 milliót is. A hatoslottó játékosainak száma 3 millió, míg a skandináv lottóé 2 millió körül mozog.

KM-LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában