Helyi közélet

2017.09.11. 12:26

Nyárbúcsúztató-őszköszöntő Kisvárdán

  Kisvárda - Az ellátottaknak és a velük foglalkozóknak, nap, mint nap fel kell venni a harcot a mozgással, a beszéddel, de meg kell harcolni az ismeretlen környezettel. Ezt nem lehet csak feltétel nélküli szeretettel végezni.

 

Kisvárda - Az ellátottaknak és a velük foglalkozóknak, nap, mint nap fel kell venni a harcot a mozgással, a beszéddel, de meg kell harcolni az ismeretlen környezettel. Ezt nem lehet csak feltétel nélküli szeretettel végezni.

Szeptember 8–án, pénteken, délelőtt tíz órától a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Multifunkcionális Oktatási és Kulturális Központ színháztermében tartotta 13. nyárzáróját, a Megoldás és a Gesztus Közhasznú Egyesület és társszerveik. A Kisvárdán, Vásárosnaményban és Záhony térségében működő szociális szolgáltatás, több mint félszáz munkatársa, mintegy ezer fő részére nyújt mindennapi törődést, szervesen együttműködve közel húsz különböző civilszervezettel. A nyárbúcsúztatón fellépők mindannyian önmagukat adják. A nyárbúcsúztató és az őszköszöntő célja, hogy a fogyatékkal élők és az időskorúak hétköznapjait színesebbé tegye.

Változatos, szórakoztató műsorszámok

Szabó Gábor református lelkész üdvözlő szavait követően Maximovits Györgyné–Ibolya, az Egyesület elnöke köszöntötte a 13. nyárzárón megjelenteket. Ezt követően megkezdődött a több mint három órás program, melyben felléptek az ellátottak, a munkatársak, egyéni előadók, a Dögei nők tánccsoportja. A műsor a vásárosnaményi dolgozók és ellátottak „retró” bulijával indult. A Gesztus női nyugdíjasai, vidám tréfás dalaival arattak nagy sikert. A Kistérségi szociális szolgálat ellátottai, s a nappali ellátás fiú csoportja, a Mosoly Színkör és díjnyertes táncospárok műsorszámai követték egymást. A nap meglepetése volt a nyíregyházi Milák Mózes énekes fellépése. Milák Mózes az éneklés mellett salsa– és bachtatáncoktató. Szólótáncosok, a kistérségi szociális szolgálat ellátottainak pohártánca csak fokozta a hangulatot.

Mintegy félszáz tombolát sorsoltak ki a műsor szünetében.

A záhonyi dobos csoport Regős énekei

Ősi hagyományokra épülő (sámán, táltos, Regős) dalok közös éneklése, szakrális dobok (sámán) kíséretében. Közös együttlét, ahol a dobok és énekek közös rezgése járja át az embert, öröm és boldogság tölti el a lelkeket. Ez a dobolás nem a virtusról, nem az egyéni tudásról, hanem a közös együtt érzésről szól. A záhonyiak, Hutás József és dalos pacsirtái retró dalokkal arattak nagy sikert. Hutás József a 60–70 és a nyolcvanas években közkedvelt, a megye és országszerte elismert záhonyi Szemafor együttes gitárosa és énekese volt.

Minden fellépő a Várda Linzer Plusz Kft ajándékaként,/ Mudri Istvánné–Ibolya cukrászata/ által készített tortát vehetett át. A több mint egy tucatnyi műsorszám végén, Drabik Rózsa református lelkész, bibliai, igerészletekkel köszöntötte a résztvevőket. A mintegy félezer résztvevő a Megoldás Himnusz közös eléneklését követően a közös ebéd következet, majd elkezdődött az igazi „buli” a közös tánc a Várszínház és Művészetek Háza színpadán. A zenét Bátyi György zenész biztosította.

- Vincze Péter -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában