Helyi közélet

2017.09.28. 18:01

PM-sajtótájékoztató: "menekülnek a nővérek, üresek a háziorvosi praxisok, egyre hosszabbak a várólisták"

Nyíregyháza - Miniszterelnök-jelölti országjárása keretében tartott sajtótájékoztatót Karácsony Gergely csütörtökön Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Miniszterelnök-jelölti országjárása keretében tartott sajtótájékoztatót Karácsony Gergely csütörtökön Nyíregyházán. - A Fidesz kétsebességes egészségügyi rendszer kialakításán dolgozik. Az elmúlt tíz évben 1836 milliárd forintot vontak ki erről a területről, aminek látszik is az eredménye: menekülnek a nővérek, üresek a háziorvosi praxisok, egyre hosszabbak a várólisták – sorolta a PM társelnöke.

- A magánkiadások ugyanakkor megugrottak; míg a nagy többség számára egyre rosszabb az ellátás, a magánegészségügy mind jobban „tejel”. A választás egyik tétje, hogy sikerül-e megállítani ezt a tendenciát, összeforrasztani a társadalmat - fogalmazott Karácsony Gergely.

- Nyíregyházán nemrég magánkórházat nyitottak, az eseményen megjelent az a fideszes elit, amely a kórházzal kapcsolatos megnyilatkozást kerüli – tette hozzá Lövei Csaba, az Együtt önkormányzati képviselője, majd elárulta: tárgyalások folynak arról, hogy ő legyen a két párt közös jelöltje a választókerületében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában