Helyi közélet

2017.09.25. 15:51

Ria-sajtótájékoztató: Katasztrófahelyzet alakult ki Érpatakon

Érpatak – Érpatakon közel három éve egyedülálló és elszomorító jelenségnek lehetünk tanúi. A települést a saját képviselői próbálják meg „kivéreztetni”, tönkre tenni, hiszen elfogadott zárszámadás nélkül, a működéséhez szükséges normatív állami támogatások híján Érpatakon már katasztrofális helyzet alakult ki – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Orosz Mihály Zoltán polgármester, a Rend és Igazságosság Pártja (RIA) elnöke.

Érpatak – Érpatakon közel három éve egyedülálló és elszomorító jelenségnek lehetünk tanúi. A települést a saját képviselői próbálják meg „kivéreztetni”, tönkre tenni, hiszen elfogadott zárszámadás nélkül, a működéséhez szükséges normatív állami támogatások híján Érpatakon már katasztrofális helyzet alakult ki – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Orosz Mihály Zoltán polgármester, a Rend és Igazságosság Pártja (RIA) elnöke. – Mintegy félszáz önkormányzati dolgozó hónapok óta nem kap fizetést, az áramszolgáltató pedig a szolgáltatás kikapcsolását rendelte el a háziorvosi rendelőben, a szociális intézményben, majd a gyógyszertár, az óvoda, a hivatal következik. A pénz nem tűnt el, csak éppen nem férünk hozzá bizonyos képviselők magatartása miatt. A kormányhivatalnak kötelessége lett volna gyors jogi segítségnyújtásról gondoskodnia. Mára egy katasztrófahelyzettel kell szembesülnünk, veszélyben a lakosság alapvető ellátása, biztonsága, éppen ezért – a megfelelő jogszabályi helyekre hivatkozva – hétfőn bejelentést tettem az országos és a megyei katasztrófavédelmi hatóságnál – tájékoztatott a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában