Helyi közélet

2017.09.04. 10:38

Segítséget nyújtanak a nehéz sorsú embereknek

Nyíregyháza - A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nyíregyházi intézményének standját is fel lehetett keresni a VIDOR Fesztiválon.

Nyíregyháza - A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nyíregyházi intézményének standját is fel lehetett keresni a VIDOR Fesztiválon.

– Nagy sikere volt a térítésmentes vérnyomás- és vércukormérésnek, valamint a betegségek megelőzésére vonatkozó, szakképzett és tapasztalt gondozónőink által adott felvilágosító munkának. Bízunk abban, hogy sok szülőnek és fiatalnak szolgált gondolatébresztőként az a felvilágosító anyag, amellyel a biztonságos bulizásra szerettük volna felhívni a figyelmet, emellett a drogfogyasztásról szóló intő jeleket gyűjtötte csokorba intézményünk terápiás segítő munkatársa.

A fesztiváli jelenlétünk célja alapvetően a tudatformálás, az információnyújtás, a segítő tevékenységünk népszerűsítése volt a lakosság körében – mondta Lakatos Katalin, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió a nyíregyházi intézményvezetője.

A misszió hat éve nyújt segítséget a nehéz sorsú emberek mindennapjaiban.

– Munkánk során sem etnikai, sem vallási, sem egyéb hovatartozást nem vizsgálunk, egyetlen szempont van: enyhíteni a problémákat. Szervezetünk munkatársai elhivatottsággal és alázattal végzik a munkájukat. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Nyíregyháza és Vásárosnamény központtal 25 településen összesen 730 fő életét segítjük (házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés, szenvedélybetegek nappali ellátása).

A gyermekellátás területén a családi bölcsődéik sok éves múltra tekintenek vissza.

– A családias környezetben egy-egy napköziben hét kisgyermek van két gondozónővel. A felkészült dolgozók biztosítják a személyre szabott nevelést. Az elhagyott vagy nem megfelelő családban nevelkedő gyermekek helyzetének javításáért nevelőszülői hálózatot működtetünk. A hálózatunkon belül tevékenykedő nevelőszülők saját lakásukban nevelik a traumákon átesett gyermekeket. Ehhez a neveléshez szakmai segítséget, felügyeletet, konzultációt és anyagi forrásokat biztosítunk – tette hozzá Lakatos Katalin.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában