Helyi közélet

2017.09.27. 08:46

Van, ahol már melegek a radiátorok

Nyíregyháza - Beköszöntött a hűvös idő, immár 4500 lakásban és 25 közintézményben indította el a fűtést a Nyírtávhő Kft. – A lakóközösségek továbbra is csak képviselőjükön keresztül, írásban igényelhetik a szolgáltatást, amelyet legkésőbb 24 órán belül tudunk teljesíteni – mondta el lapunk érdeklődésére Joó László ügyvezető igazgató.

Nyíregyháza - Beköszöntött a hűvös idő, immár 4500 lakásban és 25 közintézményben indította el a fűtést a Nyírtávhő Kft. – A lakóközösségek továbbra is csak képviselőjükön keresztül, írásban igényelhetik a szolgáltatást, amelyet legkésőbb 24 órán belül tudunk teljesíteni – mondta el lapunk érdeklődésére Joó László ügyvezető igazgató.

Hangsúlyozta: a hivatalos fűtési szezon szeptember közepétől május közepéig tart, de az időjárás függvényében bármikor be tudja kapcsolni a fűtést a szolgáltató. Az elmúlt napokban egyre több igénylés érkezett a céghez, a hűvös, esős hétvégén emelt létszámmal tartottak ügyeletet. Kedden viszont – a kifejezetten nyárias időjárás okán – olyan lakóközösség is akadt, aki inkább visszamondta a korábbi igénylését. Tekintve, hogy a Nyírtávhő Kft. az idén 300 millió forintot fordított vezetékcserére és rekonstrukciós munkákra, zavartalan fűtési idényre számít a cégvezetés.

Az érvényben lévő szabályozások szerint a távhőszolgáltatók fűtésszolgáltatási kötelezettsége szeptember közepén elkezdődött. Ez nem jelenti azt, hogy ettől az időponttól kötelező fűteni, csak azt, hogy a szolgáltatásnak startra késznek kell lennie. Így áll a helyzet a mátészalkai és a kisvárdai távhőcégek esetében is.

A közel 1250 lakossági fogyasztót kiszolgáló Kisvárdai Közmű Szolgáltató Kft.-nél a közösségek 80 százaléka már múlt hét pénteken, a maradék 20 százalék pedig az elmúlt napokban kérte a fűtésszolgáltatást.

– Úgy tűnik, a közintézmények egyelőre kivárnak, eddig csupán egy jelezte, hogy „lépjünk akcióba” – mesélte Bravics Endre ügyvezető, majd hozzátette: az egyik 30 lakásos társasháznál hibaelhárítási munkálatok adódtak, ezért ezeknek a lakóknak sajnos még várniuk kell egy keveset arra, hogy felmelegedjenek a radiátorok.

Bárki el tudja zárni a radiátort

A Szalkatávhő Kft. munkatársai is felkészültek a fűtési szezonra, ám az első lakóközösségi fűtésigénylés csak kedden reggel futott be hozzájuk. – Érdemes időben lépni, hiszen attól függetlenül, hogy a szolgáltatás él, bárki el tudja zárni a radiátort, ha úgy akarja. Amennyiben a napi középhőmérséklet tartósan (3 napon túl) 12 fok alá süllyed, akkor mind az 1800 fogyasztónknál automatikusan elindítjuk a fűtést – jelezte Kópis Józsefné, a cég számlázási részlegének munkatársa.

KM-PI


Távhősök, figyelem!

A fűtési szezon beindulása előtti és utáni teendők

Az egész nyáron zárva tartott szelepek leragadhatnak, ezért célszerű fűtési szezonon kívül teljesen nyitott állapotban (5-ös fokozaton) tartani a szelepeket. Nem szabályozható a fűtés a szelep segítségével, erősen elszennyeződött (lerakódott) szelep, illetve a szelepfej meghibásodása esetén. A fűtési rendszer beindulása után minden esetben ellenőrizni kell a termosztatikus szelepek állapotát, rendellenes működés esetén a meghibásodást bejelenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában