Helyi közélet

2017.10.28. 15:44

Emléktáblát avattak Sóstón

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő - Dr. Csiha Kálmán anyaországi szolgálatai emlékére avattak táblát szombaton Sóstógyógyfürdőn.

Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő - Dr. Csiha Kálmán anyaországi szolgálatai emlékére avattak táblát szombaton Sóstógyógyfürdőn.

Immár a református püspök nevét viseli a templom melletti utca is. Az ünnepség istentisztelettel kezdődött, amelynek végén dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese címert avatott a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából, közreműködött a Nyíregyháza-Sóstói Református Egyházközség énekkara.

A parókia falán elhelyezett emléktáblát Sikó Piroska leplezte le. - Szükség van emléktáblákra, amelyek a rohanásban megállítanak, elgondolkodtatnak - mondta ünnepi beszédében a Kolozsi Református Egyházközség lelkésze.

Az összegyűltek egy tíz éve, halála előtt néhány nappal készült felvételről hallhatták dr. Csiha Kálmán hangját, végezetül a család képviseletében Heumann Erzsébet Katalin emlékezett a püspökre.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában