Helyi közélet

2017.10.17. 17:33

Hermánszegen minden időst köszöntöttek

Hermánszeg - Az önkormányzat nem feledkezett meg a térség szociális otthonaiban élő hermánszegi idősekről sem.

Hermánszeg - Az önkormányzat nem feledkezett meg a térség szociális otthonaiban élő hermánszegi idősekről sem.

Hagyományteremtő célzattal, első alkalommal szervezte meg a település közelmúltban megválasztott polgármestere, Győrfi Erzsébet a képviselő-testület tagjaival, a falugondnokkal, a közmunkásokkal, a szociális gondozókkal, valamint az áldozatkész vállalkozókkal és a lakossággal az idősek napját és a családi napot Hermánszegen.

Debrecenben, Budapesten

A szamosháti kistelepülésen 73 fő idős ember él, míg 14 hermánszegi idős pedig az egészségi állapotuk és az életkoruk miatt a környéken működő szociális otthonokban laknak. Az önkormányzat nem feledkezett meg azokról az özvegyekről sem, akik már jóval távolabb élnek szerető családjuk körében: Simai Sándorné Mátészalkán, Bíró Sándorné Debrecenben, Kiss Antalné Budapesten vehette át a postai csomagban elküldött ajándékot és üdvözlőlapot.

A település delegációja Tarpán köszöntötte özv. Tölcsér Ferencné Juliska nénit, Hermánszeg legidősebb, 92 éves lakóját az ottani szociális otthonban. Juliska néni, szellemi frissességéről tett tanúbizonyságot: minden vendéget felismert. Fehérgyarmaton Ács Dánielnét és Kanyó Dánielnét, Zsarolyánban Kanyó Józsefnét, Cégénydányádon Dányádi Sándornét és Dányádi Józsefnét, Szamossályiban Kanyó Lajosnét, Kanyó Miklósnét és Vincze Lajosnét köszöntötte az önkormányzat egy bonbonnal és egy szál virággal. Meglátogatták a távolabb élőket is: Mátészalkán Katona Sándornét, Urában Kanyó Tibornét, Porcsalmán Dányádi Gergelyt és nejét, Erzsike nénit.

A település időseit az önkormányzat vendégül látta az idősek napja alkalmából rendezett ünnepségen. A vendégség fényét, hangulatát emelte Győrfi Erzsébet polgármester ünnepi köszöntője, amelyben egy ókori bölcsességet idézett fel:

– „Olyan fiatal vagy, mint önbizalmad, olyan öreg, mint félelmeid. Csak akkor öregszel gyorsan, ha már nem szárnyalsz és hagyod, hogy a pesszimizmus és a cinizmus megdermessze drága, szerető szívedet.” Korunkat ne a naptár számlálja, hanem a lelkünk mutassa meg azt, mennyinek érezzük magunkat!

Kortalan kikapcsolódás

A köszöntő gondolatok után a Szamossályi-Cégénydányádi Általános Iskola alsó és felső tagozatos gyermekei Almásiné Soós Marianna tanítónő felkészítésében nagyon szép ünnepi köszöntőket és verseket adtak elő. A jó hangulatról a gacsályi Boldizsár-family gondoskodott, akik egész délután andalító és vérpezsdítő talpalávalóval gyönyörködtették a nézőket és mulatókat.

Erre a vendégségre a falu minden lakóját meghívták, így tulajdonképpen az idősek napja családi nappá kerekedett. Középkorúak, kisgyermekek és fiatalok együtt ünnepeltek. Azok, akik jelezték, hogy nem tudnak elmenni a vendéglátásra, a házi szociális gondozónők és a falugondnok az otthonukba vitték el az ételt és az időseknek készített ajándékot.

Vendégek Szatmárnémetiből

– Akik eljöttek, jól érezték magukat. Közöttünk volt Bunna Istvánné, Milota polgármestere és Kondor Kornélia, valamint Szatmárnémetiből házaspárjaink, akik üdülőhelyként lakják falunkat. Remélhetőleg most már megszaporodnak kis falunkban a hagyomány- és közösségteremtő rendezvények. Legközelebb október végén–november elején szüreti mulatságot szeretnénk rendezni – tájékoztatta lapunkat a közeljövő eseményéről a község polgármestere.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában