Helyi közélet

2017.10.18. 17:23

Hoppá! Ez okozta a titokzatos fényvillanást az éjszaka?

Nyíregyháza - Olvasónk, Bálint Attila úgy tűnik megoldást talált az éjszakai titokzatos fényvillanásokra, <a href="/a-kinai-urallomas-darabja-vagy-valami-mas-hatalmas-fenyvillanas-volt-az-ejszaka-a-megye-felett/3652697" target="_blank">amik lázban tartották Szabolcs-megyét</a>. A válaszra egy csillagászat-kedvelő csoportban bukkant rá.

Nyíregyháza - Olvasónk, Bálint Attila úgy tűnik megoldást talált az éjszakai titokzatos fényvillanásokra, amik lázban tartották Szabolcs-megyét. A válaszra egy csillagászat-kedvelő csoportban bukkant rá.

Nagy örömömre sikerült a Csillagászat-kedvelők csoportban rálelnem, hogy mi okozta a rejtélyes fényvillanást - írja olvasónk. - Nem kínai műhold, hanem egy nagyon fényes tűzgömb hasította át az égboltot, amit a lengyel megfigyelő hálózat észlelt.

Az alábbi videón jól látszik a a légkörbe belépő meteor:

A videón szereplő térképről jól leolvasható, hogy nagyjából Kárpátalja, Ungvár térségében lépett be a légkörbe, s valószínű hogy nem ért földet, elégett a légkörben.


[related-post post_id="3652697"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában