Helyi közélet

2017.10.17. 14:31

Közlekedésbiztonsági családi nap Nyíregyházán

Nyíregyháza - Ingyenes jármű átvizsgálás, színes programok, vetélkedők és ajándékok várnak mindenkit 2017. október 21-én 10-16 óráig a Nyír Plaza parkolójában.

Nyíregyháza - Ingyenes jármű átvizsgálás, színes programok, vetélkedők és ajándékok várnak mindenkit 2017. október 21-én 10-16 óráig a Nyír Plaza parkolójában.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság együttműködő partnereivel szervez 2017. október 21-én 10-16 óráig közlekedésbiztonsági családi napot a Nyír Plaza bevásárlóközpontban és parkolójában. A közös akció célja, hogy segítsék a járművezetők őszi-téli átállását. A szakemberek ugyanis fontosnak tartják, hogy már a tél beállta előtt minden jármű biztonsággal közlekedjen a közutakon.

A rendezvényen megjelenteknek rendőrök nyújtanak segítséget a folyadékszint és fagyálló ellenőrzésében, szükség esetén figyelmeztetik a sofőröket az okmányok érvényességének lejártára. A Nemzeti Közlekedési Hatóság mobil műszaki vizsgaállomásán a fékeket és a futóművet vizsgálják meg díjmentesen, valamint szakemberek ellenőrzik a világítóberendezések és a gumiabroncsok állapotát. Mindeközben a családtagok és a várakozók sem unatkoznak: a kisgyerekeket közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakó-foglalkozás várja, a nagyobbak pedig kipróbálhatják a motor-szimulátort és a „részeg szemüveget”, illetve a vállalkozó szelleműek a KRESZ-tudásukat tesztelhetik. Az átállást segítő akció programja magában foglalja a „Látni és látszani” országos kampányt is, melynek keretében a személy-, illetve tehergépkocsik és motorkerékpárok vezetői ingyenesen élhetnek azzal lehetőséggel, hogy a kampányban részt vevő szervizekben járművüket szakemberek átvizsgálják.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában