Helyi közélet

2017.10.04. 11:41

Olvasónk szeretné bevezetni a gázt, de azt állítja, maga a Tigáz korlátozza ebben

Nyíregyháza - Olvasónk, a kőlaposi Szabó István azzal fordult szerkesztőségünkhöz, hogy szeretné bevezetni a gázt, de ebben korlátozzák, amit nem ért. Ki is fizetné, még sincs erre mód.

Nyíregyháza - Olvasónk, a kőlaposi Szabó István azzal fordult szerkesztőségünkhöz, hogy szeretné bevezetni a gázt, de ebben korlátozzák, amit nem ért. Ki is fizetné, még sincs erre mód.

A TIGÁZ-DSO Kft. kommunikációs osztálya ekképpen reagált:

„A közvetlenül érintett fogyasztó konkrét panaszát nem továbbította felénk, így az ügyet addig nem tudjuk érdemben vizsgálni. Július 1-jétől módosítottak az új fogyasztási helyek bekötésének díjain. Ez alapján a csatlakozási díj és minden más, a földgázelosztónak fizetendők alóli mentesség jár a legfeljebb 4 köbméter/óra névleges teljesítményű fogyasztásmérő beszerelése esetén. Úgy, hogy az odáig kiépítendő elosztóvezeték építése 250 méterig díjmentes.

Módosuló üzletszabályzat

A 2017. július 1. előtt hatályba lépett csatlakozási szerződések (a csatlakozási szerződés akkor lépett hatályba, ha megtörtént a mindkét fél általi aláírása és a csatlakozási díj befizetésre került) a hatályba lépésnek megfelelő jogszabályi környezet szerint értelmezendőek. Az alkalmazandó szabály szerint nem a gázigény beadásának dátuma, hanem a csatlakozási szerződés hatályba lépése a mérvadó.

A TIGÁZ-DSO Kft. az új jogszabályi előírásokhoz igazítva a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnál kezdeményezte az üzletszabályzatának módosítását. Az új csatlakozási igények teljesítése a TIGÁZ-DSO Kft. üzletszabályzatának jóváhagyását követően indíthatóak el. Ezek megnyugtató kezeléséhez megnövelt kapacitással és rugalmas, dinamikus ügyintézéssel állunk ügyfeleink rendelkezésére” – válaszolt a szolgáltató illetékese.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában