Helyi közélet

2017.10.18. 11:33

Operakaland az Erkelben

Nyíregyháza - Felléphettek a világot jelentő deszkákra is a fővárosban a Ridens-iskola diákjai.

Nyíregyháza - Felléphettek a világot jelentő deszkákra is a fővárosban a Ridens-iskola diákjai.

Már hagyomány, hogy a nyíregyházi Ridens Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumban dolgozó pedagógusok segítségével a diákok is el tudnak jutni az élményeket jelentő nagyszerű programokra. Így volt ez a közelmúltban is: Farkas Zoltánné és dr. ­Molnárné Zsalutkó Mária tanárnők szervezésében a ­fiatalok autóbusszal Budapestre utazhattak, ahol az Erkel Színházban Mozart népszerű zenés vígoperáját, a Figaro házasságát nézhették meg.

Modern feldolgozásban

Csakhogy nem a klasszikus darab fogadta a nézőket, hanem egy modern feldolgozás, a történetet ugyanis aktualizálták az Eurónapi Unió viszonyainak megfelelően.

Több ridenses diáknak az előadás mellett azért is emlékezetes marad a színházi produkció, mivel az előadás végéhez közeledve a „világot jelentő deszkákra” ők is felléphettek egy rövid produkció erejéig.

Az előadás ugyanis interaktív volt, a színészek a fiatalokat is bevonták a történetbe, s felhívták őket a színpadra.

– Valamennyiünknek nagyon tetszett a produkció. Úgy gondoljuk, hogy a színházi előadás megérte az utazást, megérte a fáradságot. Jó hangulatban értünk haza Nyíregyházára. Köszönjük tanárainknak, segítőinknek a kellemes zenés-irodalmi napot, felejthetetlen élményt nyújtott a számunkra ez a színházi előadás – összegezte a színházi kirándulást az oktatási intézmény két diákja, Palicz Anita és Gallyas László.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában