Helyi közélet

2017.10.03. 10:10

Több mint száz program várja a könyvbarátokat

Nyíregyháza - Programkavalkáddal, amnesztiahéttel és ingyenes beiratkozással várják az érdeklődőket október 2-a és 8-a között az Országos Könyvtári Napok keretében.

Nyíregyháza - Programkavalkáddal, amnesztiahéttel és ingyenes beiratkozással várják az érdeklődőket október 2-a és 8-a között az Országos Könyvtári Napok keretében.

A hétfői nyitónapon megtartott sajtótájékoztatón Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója elmondta: az idén 12. alkalommal csatlakoztak a rendezvényhez, csak a megyeszékhelyen 40 programot kínálnak a könyvbarátoknak, hogy bemutassák a könyvtári palettájuk sokszínűségét.

– Író-olvasó találkozók, ismeretterjesztő előadások éppúgy szerepelnek a kínálatban, mint a gyermekfoglalkozások, kiállítások és vetélkedők. Az igazgató hangsúlyozta, hogy az esélyegyenlőség jegyében az idén erőteljesebben vonják be fiókkönyvtáraikat is a programok megvalósításába, a megye 22 nyilvános könyvtárának csatlakozásával, a könyvtárbuszos települések bevonásával a legkisebb településekre is eljutnak az Országos Könyvtári Napok rendezvényei. Hétfőn Ratkó Lujza néprajzkutató előadására és a Kodály Zoltán-emlékévhez csatlakozva, a zeneszerző életét és munkásságát bemutató tárlatmegnyitóra várták a közönséget. A kínálatban szerepel még kedden Császár József mesedélelőttje, szerdán Csitáry-Hock Tamás író közönségtalálkozója, szombaton pedig turisztikai sétára invitálnak mindenkit.

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere a sajtótájékoztatón arról is szól: örvendetes, hogy nőtt a könyvtárba beiratkozottak száma, az intézmény látogatottsága, s mindez jól mutatja, a hagyományos funkciója mellett az új szolgáltatásokkal is sikerült elérni úgy a legkisebbeket, mint az idősebb korosztályt. Az Országos Könyvtári Napok pedig hozzájárulnak a könyv és olvasás szeretetének erősítéséhez, a könyvtárak szerteágazó munkájának megismertetéséhez.

- KM -


Keddi és szerdai programok

Október 3., kedd

Információ- és tudásforrások

9–11.30: Védjük meg az egészségünket! Véradás, vérnyomás- és cukorszintmérés, Móricz Zsigmond könyvtár (MZSK) -kamaraterem

10 óra: Információforrások a könyvtárban, Előadó: Babosi László, MZSK-konferenciaterem

10 óra: „Mesedélelőtt”, Császár József: Mesék című kötetének, bemutatója, MZSK-gyermekkönyvtár

16.30: Erdélyi paletták, Kovács Emil Lajos és Veress-Pietrar Erzsébet festménykiállítása. MZSK-kamaraterem

16.30: A huncut kecske. Bábszínházi előadás, Vécsey utcai fiókkönyvtár

Október 4., szerda

A boldogság forrásai

10 óra: Én olvastam, olvasd te is! Boldogító irodalomajánló, MZSK-gyermekkönyvtár

16 óra: A Móricz Zsigmond Olvasókör találkozója, téma: Móricz Zsigmond A boldog ember című regénye, MZSK-kamaraterem

16.30: „A boldogság forrása: egy jó könyv.” Ön melyiket választaná?, Örökösföldi fiókkönyvtár

16.30: A boldogság tanulható, Rudikné Kecsmár Ágnes pszichológus, tréner előadása, Vécsey utcai fiókkönyvtár

17 óra: Szívérintés, közönségtalálkozó Csitáry-Hock Tamás íróval. MZSK-kamaraterem

18 óra: HANG regény Köteles Gyula hangrezgés-terapeuta előadása, MZSK-kamaraterem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában