Helyi közélet

2017.10.25. 15:59

Városi verebek a VMKK-ban

Nyíregyháza - A második Városi Verébavatón 14 középiskola kilencedikesei mérik össze tudásukat és ügyességüket.

Nyíregyháza - A második Városi Verébavatón 14 középiskola kilencedikesei mérik össze tudásukat és ügyességüket.

– Nagyon sokan dolgoznak azért, hogy a fiatalok jól érezzék magukat a megyeszékhelyen. Szakemberek segítik őket abban, hogy az útjuk zökkenőmentes legyen, és hogy a tankönyveikből kipillantva jól és hasznosan töltsék el a szabadidejüket. Ebben saját korosztályuk is támogatja őket, a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda (DPI) tagjai kötelességüknek érzik társaik útjának egyengetését – akár az általuk szervezett programok segítségével is – mondta dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere a szerdai sajtótájékoztatón, ahol a második Városi Verébavató részleteit ismertették.

Keresik a város verébpárját

– A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda, a Mustárház és a városi önkormányzat támogatásával november 10-én 17 órától ismét várjuk a Váci Mihály Kulturális Központba a nyíregyházi középiskolák kilencedik osztályos tanulóit a Városi Verébavatóra. A diákok a játékos feladatok és versenyek során számot adhatnak tudásukról. A legügyesebb verébcsapat az értékes nyeremények mellett dicsőséget és hírnevet szerez az iskolájának. Várunk minden érdeklődő diákot és szurkolót. A napot táncos mulatsággal koronázzuk meg, ahol a kilencedikesek még jobban megismerhetik egymást – avatott be a részletekbe Bán Dáriusz diák-alpolgármester.

Fórizs Anett, a DPI tagja hozzátette: nagy az érdeklődés a rendezvény iránt. Az előző évben tizenkét iskola közel ötszáz tanulója versenyzett a legügyesebb verébcsapat címért, az idén pedig már tizennégy intézmény jelezte a részvételi szándékát. Farkas Viktor, a kommunikációs munkacsoport tagja kiemelte: ebben az évben is keresik a város verébpárját.

– Az iroda hivatalos Facebook-oldalán jelentkezhetnek a kilencedikes lányok és fiúk egy mellékelt fotóval, illetve a nevük, osztályuk és iskolájuk feltüntetésével. A képeket feltöltjük és november 9-éig lájkok formájában lehet majd szavazni, de voksok csak akkor érvényesek, ha a DPI oldalát is kedvelik.

KM-CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában