Helyi közélet

2017.10.13. 08:58

Videó: Leszúrtak egy postást a Vasvári Pál utcán - mással is dulakodott az elkövető

Nyíregyháza - Rablás kísérlete miatt folytat nyomozást a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ellen a férfi ellen, aki csütörtök dél­előtt megtámadott és késsel megsebesített egy postai kézbesítőt Nyíregyházán, a Vasvári Pál utca 5. szám alatti lépcsőház előtt.

Nyíregyháza - Rablás kísérlete miatt folytat nyomozást a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ellen a férfi ellen, aki csütörtök dél­előtt megtámadott és késsel megsebesített egy postai kézbesítőt Nyíregyházán, a Vasvári Pál utca 5. szám alatti lépcsőház előtt.

A támadó a helyszínről értékszerzés nélkül elmenekült, a postai alkalmazott a támadás során könnyű sérülést szenvedett.

Az esetnek volt egy szemtanúja, aki éppen akkor járt a Vasvári Pál utcán, amikor a sérült postás kitámolygott a társasházból. Érdeklődésünkre elmondta: arra lett figyelmes, hogy a több sebből vérző, az arcán és a testén sérült férfi mellett eliramodott egy símaszkos alak.

– Volt annyi lélekjelenlétem, hogy kirúgjam a kést a kezéből. Dulakodni kezdtük, ekkor a férfi egy sokkolóval lebénított és elmenekült. Megpróbáltam minél gyorsabban összeszedni magam, hívtam a mentőket és a rendőrséget. Nem nagyon értem, miért késelte meg a postást a símaszkos, ha volt nála sokkoló is… Az viszont biztos, hogy nem sikerült pénzt szereznie – tette hozzá a szemtanú, aki úgy látta, több kés is volt a támadónál.

Sikerült elfogni

A férfi elmenekült a helyszínről, így a rendőrség kérte, hogy jelentkezzenek azok, akik a kép alapján felismerik, illetve a tartózkodási helyéről információval rendelkeznek. Késő este kaptuk a hírt, hogy az állampolgári bejelentéseknek köszönhetően sikerült beazonosítani és elfogni a postai kézbesítő feltételezett elkövetőjét.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást D. Dávid 26 éves nyíregyházi lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2017. október 12-én 10 óra 30 perckor Nyíregyházán, a Vasvári Pál utca 5. szám alatti társasház lépcsőházának előterében megtámadott és késsel megsebesített egy postai kézbesítőt, aki könnyű sérüléseket szenvedett. Az elsődleges adatok szerint támadása arra irányult, hogy készpénzt szerezzen. Mivel a sértett aktívan ellenállt, a gyanúsított végül értékszerzés nélkül elmenekült a helyszínről. A nyomozók a rendőrkapitányságra előállított férfit gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették.

KM


[related-post post_id="3646901"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában