Helyi közélet

2017.10.01. 09:45

Videó: Szabolcsba jártak betörni a Hajdú-Bihar megyei férfiak

Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg - A gyanúsítottak Újfehértón és Nyíregyházán több vagyon elleni bűncselekményt is elkövettek.

Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg - A gyanúsítottak Újfehértón és Nyíregyházán több vagyon elleni bűncselekményt is elkövettek.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást L. Attila 33 éves hajdúhadházi és Cs. László 48 éves téglási lakos ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfiak 2017. szeptember 19-én egy újfehértói házba a nyitva hagyott bejárati ajtón keresztül bementek, ahonnan órát, készpénzt, és ékszereket tulajdonítottak el. A nyíregyházi rendőrök a debreceni nyomozókkal közösen a feltételezett tetteseket néhány órán belül elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozás adatai szerint a férfiak további négy nyíregyházi betöréssel is megalapozottan gyanúsíthatóak. A helyszínekről főként készpénzt és ékszereket vittek el, de volt ahonnan egy gépkocsival távoztak. A lopott járművet az eljárás során a nyomozók Újfehértó külterületén hátrahagyva megtalálták és lefoglalták. A rendőrök a gyanúsítottakat őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. Cs. Lászlót a bíróság azóta előzetes letartóztatásba helyezte, L. Attila szabadlábon védekezik. Harmadik szökésben lévő társukat elfogatóparancs alapján 2017. szeptember 29-én a hajdúhadházi rendőrök fogták el otthonában. A nyíregyházi nyomozók a bűncselekmények elkövetésével szintén megalapozottan gyanúsítható 38 éves B. Csabát gyanúsítottként hallgatták ki, és bűnügyi őrizetbe vették.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában