Helyi közélet

2017.11.09. 10:54

3D-ben nyomtat az Inczédy

Nyíregyháza - Amerikai cég segíti a dimenzióváltást a nyíregyházi középiskolában.

Nyíregyháza - Amerikai cég segíti a dimenzióváltást a nyíregyházi középiskolában.

Egy sikeres pályázat eredményeként az Inczédy György középiskola 3D-s nyomtatóval gazdagodott. Az intézmény nemrégiben újabb két nyomtatóra is sikeresen pályázott, a készülékeket a pályaválasztási kiállításon is bemutatták az érdeklődőknek.

Ígéretes alkalmazás

Nem mindennapi sikerről beszélhetünk, hiszen a General Electric amerikai multinacionális cég írta ki a világméretű pályázatot, amellyel a 3D-nyomtatás népszerűsítését kívánja szponzorálni az oktatásban. A kétfordulós pályázaton különböző földrészeken több mint 400 általános és középiskolát támogatott a vállalat nyomtatókkal és oktatási anyagokkal. Hazánkban mindössze 4 iskola kapott ilyen oktatási csomagot, az egyik nyertes a Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma lett.

A nyomtatókon kívül kellékanyagok és egyéb technikai építőelemek is kerültek a dobozokba, amelyek össz­értéke közel félmillió forint. A közeljövő egyik ígéretes technológiai alkalmazása a háromdimenziós nyomtatás, amelyet additív gyártásként is emlegetnek, ám erre már a ma iskoláinak fel kell készülniük.

A tananyagban is helye lenne

Egyelőre szakkörökön ismerkednek a diákok a 3D-nyomtatás világával. Remélhetőleg hamarosan a tananyagban is megjelennek az új technológia alkalmazásához szükséges alapismeretek.

- Huszár István, tanár, Nyíregyházi SZC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában