Helyi közélet

2017.11.29. 13:59

A Szájon lőtt tigris újabb sikere

Budapest, Nyíregyháza - Olt Tamás egyszemélyes komédiája Kaleidoszkóp-díjat kapott.

Budapest, Nyíregyháza - Olt Tamás egyszemélyes komédiája Kaleidoszkóp-díjat kapott.

Olt Tamás Szájon lőtt tigris című egyszemélyes komédiája (Nemzeti Színház) és a felvidéki Csavar Színház A nagyidai cigányok című produkciója versszínházi kategóriában kapta meg a Kaleidoszkóp-díjat a Váci Dunakanyar Színházban megrendezett fesztiválon – Olt Tamás hosszú éveken át a Móricz Zsigmond Színház művésze volt, azóta is rendszeresen dolgozik Nyíregyházán, díjnyertes előadását pedig az idei VIDOR Fesztiválon láthatta a közönség.

A 17. alkalommal megrendezett VersFesztiválon négy nap alatt 172 egyéni előadó, társulat, zenekar és filmes alkotó vonult fel, az esemény középpontjában Arany János életműve állt. Kovács Ákos énekes szubjektív hangvételű előadásban mondta el Arany János balladáit, a Soproni Petőfi Színház Arany Buda halála című zenés, óriásbábos előadását vitte el a fesztiválra, a Fitos Dezső Társulat és a Szentendre Táncegyüttes Irgalom címmel mutatta be jelmezes táncjátékát Arany János balladáira építve, a 200-as Arany-busz pedig különleges látványvilággal, életre kelő versekkel, képekkel, relikviamásolatokkal, hang- és filmfelvételekkel várta a látogatókat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában