Helyi közélet

2017.11.03. 16:09

Az integrált ügyfélszolgálat új bázisa Nyírlugoson

Nyírlugos - Még a Volán is külön járatot indított a kormányablak működtetését segítve.

Nyírlugos - Még a Volán is külön járatot indított a kormányablak működtetését segítve.

Régi vágya teljesült pénteken Hovánszki György polgármesternek, Nyírlugos első embere ugyanis tíz éve dolgozott már azon, hogy okmányiroda, illetve az új közigazgatási struktúrában kormányablak nyílhasson végre a közel háromezer lelket számláló településen.

Ahogy dr. Éliás Tünde, a Nyírbátori Járási Hivatal hivatalvezetője is megfogalmazta: immár nem csak az érték el, hogy a járás mind a 20 településén elérhető legyen a modern ügyintézés lehetősége – amit a nyírbátori székhelyet és a máriapócsi kirendeltséget leszámítva – ügysegédek bevonásával oldottak meg eddig. Immár elmondható az is, hogy – a megyeszékhelyet leszámítva – ez a megyében az egyetlen járás, ahol az elmúlt három év alatt három kormányablak is megnyílhatott, harmadikként egy olyan helyen szolgálva mostantól a közjót, ahol korábban okmányiroda se működött.

Hovánszki György településvezető nem is fukarkodott a köszönő szavakkal, s szinte megkönnyezte, hogy a fáradozásainak végre beérett a gyümölcse.

Természetesen Dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő is elsősorban az afölött érzett örömét hangsúlyozta ünnepi beszédében, hogy a 21. századi ügyintézés rendszerét a Nyírség több helyszínén is le tudtuk telepíteni.

S hogy a közelmúltban némiképp felgyorsultak az események, abban az újonnan megválasztott megyei kormánymegbízottnak, Román Istvánnak is szerepe volt.

– Szerencsére abban a helyzetben vagyunk, hogy a kormányhivatal berkein belül most már hétről hétre olyan események követik egymást, ahol átadhatnunk valamilyen fontos beruházást a térségben élőknek, s élvezhetjük a jól végzett munka gyümölcseit – fogalmazta meg Román István, hozzátéve persze azt is, hogy a megyei foglalkoztatási adatok soha nem voltak még ilyen jók, s ennek is köszönhető, hogy újabb és újabb beruházások valósulnak meg, s a megyei kormányhivatal intézményeiben folyamatos a fejlődés.

Az ünnepség végén Szemán László görögkatolikus esperes és Docsa Miklós református lelkipásztor megáldotta a két munkaállomással, egy fotófülkével, három felkészült ügyintézővel megnyíló hivatalt, ahol több mint 1500 ügykörben, s a hét minden munkanapján, teljes munkaidőben – hétfőtől csütörtökig 7.30 órától 16 óráig, pénteken 7.30-tól 13.30-ig – fogadják az ügyfeleket.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában