Helyi közélet

2017.11.10. 13:47

"Bántónak érezzük a megfogalmazást" - Nem minden nő laikus, ha az autóról van szó

Ököritófülpös - Olvastam a Szabolcs Online-on november 7-én megjelent <a href="/het-fok-alatt-johet-a-teli-gumi/3672261" target="_blank">„Hét fok alatt jöhet a téli gumi” című cikket</a>, amelyben a nyilatkozó telepvezető többek között azt javasolta a „laikusoknak és a hölgyeknek”, hogy autójuk gumijait szakemberrel véleményeztessék a használhatóság szempontjából - írja olvasónk.

Ököritófülpös - Olvastam a Szabolcs Online-on november 7-én megjelent „Hét fok alatt jöhet a téli gumi” című cikket, amelyben a nyilatkozó telepvezető többek között azt javasolta a „laikusoknak és a hölgyeknek”, hogy autójuk gumijait szakemberrel véleményeztessék a használhatóság szempontjából - írja olvasónk.

Sértőnek és bántónak érzem ezt a megfogalmazást, hiszen a nőket külön kiemelte, mint akik nem is laikusok, hanem nők… Azt gondolom erről, hogy mindkét nem jogosítvánnyal, gépkocsival rendelkező tagjai között van a témában laikus, hogy melyik nemnél mennyi, az szerintem nem mérhető. Magam is nő vagyok, évtizedek óta vezetek balesetmentesen, és nem csak a lakóhelyemen közlekedek! A gépkocsink téli-nyári gumicseréjét is én intézem, mert a férjem betegsége okán neki erre nincs lehetősége. Tény, hogy mi, nők a műszaki dolgokban kevésbé vagyunk járatosak, de ezért még nem szabad általánosítani. Az is tény, hogy a férfiak között is akad olyan, aki a legapróbb műszaki dolgok megoldásáért is szerelőhöz fordul. A magam és a velem egyetértő nők nevében vetettem papírra soraimat, tisztelettel.

- Borzován Józsefné (Tisza Katalin), Ököritófülpös -


[related-post post_id="3672261"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában