Helyi közélet

2017.11.29. 07:18

Bíróság előtt a kórház volt főigazgatója

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszéken elnapolták Mangol Csilla, a kórház korábbi főigazgatója tárgyalását.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Törvényszéken elnapolták Mangol Csilla, a kórház korábbi főigazgatója tárgyalását.

Május elején első fokon a Nyíregyházi Járásbíróság hűtlen kezelés büntette miatt 1 év, végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, s 3 évre eltiltotta attól, hogy gazdasági társaságokban vezetői tisztséget töltsön be Mangol Csilla, aki 2012. áprilisától vezér-, majd főigazgatóként irányította a megyei kórházak alkotta intézménycsoportot.

Fellebbeztek az ítélt ellen

A vádirat lényege szerint az intézmény az orvosi gázokat szállító cégeket közbeszerzési eljárás keretében megversenyeztette, és a korábbi szállítónál lényegesen alacsonyabb árat ígérő céget hirdettek ki nyertesként. Ennek ellenére Mangol Csilla a magasabb árat ajánló céggel kötött szerződést, és ezzel több mint 11 millió forint hátrányt okozott az intézménynek. Az ítélet elsőfokon nem vált jogerőssé, mert a vádlott és védője felmentésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett. Kedden a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék Gulácsiné dr. Torda Gabriella vezette tanácsa nem hozott ítéletet. A tárgyalást elnapolták január 23-ára, amikor újabb tanúkat hallgat meg a bíróság.

KM


[related-post post_id="3472602"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában