Helyi közélet

2017.11.03. 17:02

Bombát találtak a volt nyíregyházi laktanya mellett

Nyíregyháza - Feltehetőleg második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett.

Nyíregyháza - Feltehetőleg második világháborús bombát találtak a péntek délelőtt Nyíregyházán, Tiszavasvári úton, a volt Vorosilov laktanya kerítése mellett. A negyvenöt centiméter hosszú robbanószerkezetet erősáramú kábel fektetése közben munkagép fordította ki a földből. A dolgozók azonnal hívták a rendőrséget, akik értesítették a tűzszerészeket. A szakemberek Fejér megyéből indultak útnak, megérkezésükig a rendőrök biztosították a helyszínt – tájékoztatta lapunkat Bordás Béla városgondnok.

A megyei rendőrkapitányság sajtóosztálya érdeklődésünkre megerősítette a hírt, hozzátéve: nem egyedülálló a mostani eset. Ilyenkor a tűzszerészek döntik el, hogy elszállítják vagy a helyszínen hatástalanítják a bombát. Előfordul, hogy azonnal, még helyben megállapítják: nem jelent veszélyt, mert nem tartalmaz gyújtószerkezetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában