Helyi közélet

2017.11.06. 18:19

Előadás és kiállítás egy napon, két helyszínen, Kisvárdán

Kisvárda – Nem mindennapi esemény volt április 21–én a kisvárdai Járásbíróság épületében, hiszen egy képzőművészeti kiállításnak adott otthont.

Kisvárda – Nem mindennapi esemény volt április 21–én a kisvárdai Járásbíróság épületében, hiszen egy képzőművészeti kiállításnak adott otthont. Ez alkalommal először volt lehetőség, hogy az Országos Bírósági Hivatal meghirdette a „Nyitott Bíróság” programját. A program célja, hogy a bíróság zártságát oldva nyitni a városlakók és az itt élők felé, hogy bepillantást nyerjenek tevékenységükbe. A „Nyitott Bíróság” program már nem ismeretlen a Kisvárdán és a környéken élők számára, hiszen az elmúlt hónapokban eddig már négy kiállítás /képzőművészeti, fotó/ volt a Járásbíróság aulájában és lépcsőházában.

Műgyűjtő, gyűjteményes kiállítása a Járásbíróságon

A Kisvárdai Járásbíróság és Kisvárda Város Önkormányzatának rendezésében, a Kisvárdai Járásbíróság aulájában, november 8–án délután három órakor, Lőrincz Lajos műgyűjtő gyűjteményéből származó kiállítás nyílik, „A festészet teremtő ereje” címmel. Köszöntőt mond Lőrincz Lajos, műgyűjtő, a gyűjtemény tulajdonosa.

A kiállítást megnyitja, Leleszi Tibor a város polgármestere.

A kiállítás megnyitón közreműködik a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola.

Költő, lapszerkesztő, helytörténész Dr. Virágh Ferenc

A Várday István Városi Könyvtár, a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete és a Kisvárdai Települési Értéktár Bizottság, Hit és polgári megújulás Kisvárdán címmel megrendezendő előadássorozatának újabb előadása, és kiállítása, november 8–án 16 órakor lesz a Városi Könyvtár olvasótermében. Néző István helytörténész, Dr. Virágh Ferenc élete címmel tart előadást, prezentálva a kiállítás anyagát is. Dr. Virágh Ferenc 1930–tól 1935 őszéig vezette és írta a Felsőszabolcs című kisvárdai hetilapot. El akarta készíteni a település monográfiáját, látogatta a levéltárakat. A római katolikus templomnál és a várnál ásatást is végzett. Egy létrehozandó levéltár és múzeum érdekében elkezdte a tárgyi emlékek gyűjtését. A rendezvény a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.

 

- Vincze Péter -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában