Helyi közélet

2017.11.18. 15:48

Energiatakarékosan és hangtalanul az utakon Nyíregyházán

Nyíregyháza - Szombaton kilenc önvezető Tesla autó rótta a nyíregyházi utakat az innováció híveinek nagy örömére.

Nyíregyháza - Szombaton kilenc önvezető Tesla autó rótta a nyíregyházi utakat az innováció híveinek nagy örömére.

Lehet, hogy tegnap még csak hüledezve szemléltük a legújabb technológiai fejlesztéseket a világhálón, de olyan világot élünk, hogy ma már azon se csodálkozhatunk, ha ezek váratlanul bekopogtatnak az ajtónkon. Gyakorlatilag valami hasonló történt ma Nyíregyházán is, hiszen összesen kilenc csúcsfejlesztésű, többségében önjáró elektromos Tesla autó gördült végig a megyeszékhely utcáin. A szemfülesebbek a saját szemükkel láthatták is, hallani viszont aligha hallhatták, oly csendesen gördültek végig az aszfalton. S természetesen szemtanúi lehettek mindennek a Marsó Kft. partnerei, hiszen a 21.század járművei a belvárosból egyenesen a gumiabroncs és autószerviz cég telephelyére indutak, hogy onnan Budapest érintésével Zsámbékra tartsanak, először kísérelve megtenni ezt a nem kis távot az önvezető rendszer igénybevételével.

– Tesla autót vezetni nem csupán pénz, hanem életszemlélet kérdése, de a most felsorakozott autók tulajdonosai mindemellett a technológia szerelmesei is – árulta el lapunknak Gugg Zsolt, az amerikai cég autóit Magyarországon elsőként bemutató teslaelmeny.hu ügyvezetője. – Aki elektromos autót vesz – legyen az bármilyen – az energiatudatosság mellett teszi le a voksát. A kezdeményezésünknek is a zöld-tudatosság és az innováció népszerűsítése a legfőbb célja.

Ma úgy autózunk majd el Budapest érintésével Zsámbékra, hogy csak akkor érünk a kormányhoz, ha az autó ezt külön kéri. Általában olyankor szokott ilyen előfordulni, ha nagyon kanyargós az útszakasz, vagy némiképp átlépjük a megengedett sebességet – árulta el a rekordkísérlet kezdeményezője, vagyis erre az M3-as autópályán aligha volt szükség.

Kiderült egyébként, hogy ezektől a szemre se csúnya sportjárművektől ugyan 145 kilométeres óránként sebességig bármikor visszavehető az irányítás, de lakott területen szigorúan tartják magukat a közlekedési szabályokhoz.

S hogy miért a Marsó Kft. lett az egyik célállomás? Mert a nyíregyházi cég szintén az innováció fogalmát tűzte az idén a zászlajára, s amikor egy nagykereskedelmi rendezvényhez kerestek fakultatív programot, rátalálta a Tesla-élményvezetésre és a Tesla cégre. – Ebben az évben a vásárlóknak tervezett élményfokozó megoldásokat igyekszünk felkutatni és népszerűsíteni, ilyenek a flottáknak vagy a végfelhasználóknak fejlesztett applikációk, a menedzsment működésének a fejlesztése. Már az üzleti alapfilozófiánkban is vannak párhozamok a Tesla-céggel, mindketten mihamarabb reagálni szeretnénk a megváltozott fogyasztói magatartásokra. A kapcsolat egyébként a jövőben is megmarad, mi is adunk nekik magas minőségű gumiabroncsokat, s így növeljük egymás marketingértékét – tudtuk meg Márkus Tibor kereskedelmi igazgatóhelyettestől.

- KM-MJ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában