Helyi közélet

2017.11.23. 10:04

Kisebb a torlódás a Mező utcai csomópontban

Nyíregyháza - Nőtt az áteresztőképesség, de még lehetne javítani.

Nyíregyháza - Nőtt az áteresztőképesség, de még lehetne javítani.

„Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Nyíregyházán, a Mező utcai csomópont átépítését követően megváltozott a korábbi forgalmi rend. Tilos balra kanyarodni a Mező utcáról a Bethlen Gábor utcára, a Bethlen Gábor utcáról a Pacsirta utcára, illetve a Pacsirta utcáról a Bethlen Gábor utcára. Kérjük a járművezetőket, hogy az útkereszteződésekben ne rutinból, hanem körültekintően és figyelmesen közlekedjenek! A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a balesetek megelőzése érdekében visszatérő jelenléttel ellenőriznek” – olvasható a rendőrség lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Az átépített csomóponttal nem mindenki maradéktalanul elégedett. „Az első napok tapasztalata mutatja, hogy csökkent a torlódás, nagyobb lett az áteresztőképesség. De lenne egy jobb megoldás, ami ráadásul semmibe se kerülne. A helyi viszonyok ismerete nélkül logikusnak tűnhet az új sávok kialakítása: a felüljárótól a városközpont felé haladóknak két sávot biztosítani. A tényleges forgalom ezt nem indokolja, a teherautók, kamionok úgysem mehetnek arra, s a Bethlen utca csak egy sávba fogadja az érkezőket. A legnagyobb forgalmat a felüljáróról jövet a körút felé balra fordulók adják, ide kellene még egy kanyarodósáv, hiszen a fogadó körút is kétsávos. Az illetékesek fogadják el a minden nap arra járók javaslatát, még mielőtt hozzászoknánk a rosszabb megoldáshoz!” – fogalmazott levelében egy hűséges előfizetőnk. Felvetésére a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője válaszolt.

Önkormányzati tervek

– Az átépítést és a forgalmi rend megváltoztatását a csomópont kapacitásának növelése indokolta a főirányok összehangolásának biztosításával, az ehhez szükséges terveket a Nyíregyháza önkormányzata készíttette. A Bethlen utcát azért alakították ki így, hogy a 36-os főúton a Tiszavasvári felől érkező járművek a csomópontot a lehető legrövidebb időn belül elhagyhassák, mert az átépítés célja a csomópont áteresztőképességének növelése volt – reagált Pécsi Norbert Sándor.

A csomópont kialakításával kapcsolatban az önkormányzatnak is feltettük a kérdé­seinket, azonban lapzártánkig nem érkezett meg a válaszuk.

KM

[related-post post_id="3690239"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában