Helyi közélet

2017.11.29. 17:30

Kutyajó cél szolgál az állatmentők akciója

Nyíregyháza - „Vásárolj, hogy élhessenek!” címmel hirdet adventi vásárt december 1-10. között a nyíregyházi Korzó bevásárlóközpontban a PCAS Állatmentő Egyesület.

Nyíregyháza - „Vásárolj, hogy élhessenek!” címmel hirdet adventi vásárt december 1-10. között a nyíregyházi Korzó bevásárlóközpontban a PCAS Állatmentő Egyesület. Az állatbarátok az A épület első emeletén felnőtt- és gyerekruházati termékeket, játékokat, kisállat felszereléseket, ékszereket, elektronikai cikkeket, dísztárgyakat, lakástextilt, szőnyegeket, cipőket és egyéb hasznos árucikkeket vásárolhatnak a segítségnyújtás jegyében, pénztárcabarát áron.

– A vásár teljes bevételét a megyében élő bántalmazott, balesetben sérült és altatásra váró állatok megmentésére fordítjuk – mondta el a szervező, Vidra Betty. Hozzátette: számos gyepmesteri telep nem látogatható, a befogott állatok „eltűnnek”, mintha sohasem léteztek volna.

– A gyepmesteri feladatok az önkormányzatok kötelezően ellátandó feladatai közé tartoznak. Nem kevés adóforint megy el a régen elavult, barbár rendszer életben tartására, holott negyedennyi ráfordításból pár év alatt redukálni lehetne a kóbor, megunt állatok számát preventív ivartalanítással, a felelős állattartás népszerűsítésével. Mi a szívünkön viseljük a sérült, gazdátlan, befogott állatok sorsát, az adventi vásár azt a célt szolgálja, hogy minél több négylábú életét megmenthessük.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában