Helyi közélet

2017.11.11. 09:52

Megújulva adták át a hivatalt

Kisvárda - Összesen 1,77 milliárd forintból korszerűsödnek a megyei járási hivatalok.

Kisvárda - Összesen 1,77 milliárd forintból korszerűsödnek a megyei járási hivatalok.

Lezárult a megyei kormányhivatal épületenergetikai fejlesztési projektje, pénteken délelőtt átadták a Kisvárdai Járási Hivatal 110 millió forintból megújult földhivatali, élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi, foglalkoztatási osztályának, valamint az irattárnak helyet adó épületeket.

Az elhatározásunkat cselekvésre váltottuk, bebizonyítva, hogy tudunk tervezni." dr. Seszták Miklós

– A Kisvárdai Járási Hivatal immár valamennyi szervezeti egysége modern és kulturált körülmények között fogadhatja ügyfeleit. Köszönet a projekt finanszírozóinak, résztvevőinek, s nem utolsósorban kollégáimnak, akik állami tisztviselői esküjüket mindig szem előtt tartva, a lehető legjobb tudásuk szerint végzik a rájuk bízott munkát – mondta dr. Dienes Melinda járási hivatalvezető a városháza dísztermében tartott ünnepségen.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében összesen 1,77 milliárd forint értékben zajlottak és folynak jelenleg is környezet- és épületenergetikai felújítások a járási hivatalokban. Az épületek nemcsak szebbek lettek, hanem az üzemeltetési költségeik is csökkentek. Ezek a megtakarítások a megyében, a térségben maradnak, lehetőséget biztosítva a további, még előttünk álló feladatok finanszírozására és a dolgozók munkájának anyagi megbecsülésére – tette hozzá Román István kormánymegbízott.

Csak rajtunk múlik

Dr. Seszták Miklós alkalomhoz illő találós kérdéssel fordult a vendégek felé.

– Ha három madár ül a kerítésen, és kettő elhatározza, hogy elrepül, hány madár marad a kerítésen? A válasz: három, a tanulság pedig az, hogy nem elég elhatározni valamit, meg is kell tenni – jegyezte meg a fejlesztési miniszter, aki szerint a kisvárdai átadóünnepség is nagyon jó példa erre.

– Az elhatározásunkat cselekvésre váltottuk, bebizonyítva, hogy tudunk tervezni, s ami ennél is fontosabb, az elképzeléseinket meg is tudjuk valósítani. Én is szeretném megköszönni mindenkinek, aki együtt álmodott és tervezett velünk, ahogy azoknak is, akik segítettek bennünket a kivitelezésben. Kimondhatjuk, hogy magunk szeretnénk alakítani a jövőnket, mert tudjuk, hogy egyedül mi vagyunk a felelősek érte. Jó úton haladunk, és csak rajtunk múlik, hogy ott is maradjunk.

A nemzetiszín szalag átvágása előtt a vendégek átvonultak a járási hivatal felújított épületéhez, amit a történelmi egyházak képviselői megszenteltek és megáldottak.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában