Helyi közélet

2017.11.30. 09:21

Minden támogatott forintot megbecsülnek Bökönyben

Bököny - Hatalmas fejlődés áll Bököny előtt és háta mögött, a településvezetés a vállalkozások gyarapodásában bízik.

Bököny - Hatalmas fejlődés áll Bököny előtt és háta mögött, a településvezetés a vállalkozások gyarapodásában bízik.

Messze nem tartozik a legtehetősebb települések közé Bököny, éppen ezért megbecsülnek minden forintot, amihez pályázati úton hozzá tudnak jutni. Az Érpatakkal közös önkormányzatot fenntartó agrártelepülés nem mond le a fejlődés lehetőségéről, s hogy van remény a továbblépésre, azt a 2017-es év eredményei híven igazolják.

Piskolczi Géza Péter, a település harmadik ciklusát töltő polgármestere elmondta: 18 millió forintot kapott Bököny a főtér, a Debreceni és a Váci utak felújítására dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő közbenjárására. – Annak érdekében, hogy szociális területen is javuljanak a feltételek, pályázatot adtunk be a nappali ellátórendszer infrastrukturális és szakmai fejlesztésére, s 77 millió forintot nyertünk. Jövő október végéig kialakítunk egy új épületet, ahol fogadni tudjuk majd a rászorulókat és az időseket.

Napelemek adják az áramot

– Szintén egy TOP-os pályázatnak köszönhetően, 2019 tavaszára lesz egy modern piacunk, aminek a létrehozására 62,5 millió forintot fordíthatunk, több mint 99 millióból pedig a csapadékvíz és a belvíz elvezetéséről gondoskodunk, s a jövő év végéig mederelemekkel burkolt árkokat alakítunk ki – taglalta Piskolczi Géza Péter.

– Több mint 100 millió forintból megújulhat a polgármesteri hivatal, az óvoda és szociális intézményeink energetikai rendszere, az épületeinknek napelemek szolgáltatják majd az áramot, a két utóbbinak a külső hőszigetelését is megoldjuk.

– A településünkön már 2015 óta aszfaltozott az utak 90 százaléka, s az elmaradt adósságkonszolidáció révén, a kormánytól kapott 112 millió forintból további 12 utcát tudtunk leaszfaltozni. A Start munkaprogramnak köszönhetően térköveket is gyártunk, ebből készül a főterünk díszburkolata. Épül-szépül a Hétvezér parkunk, itt kapott helyet az 1956-os eseményeknek emléket állító kopjafánk közel 1,7 millió forintból. Az emlékmű egy hasítottkő-halmon álló kettős keresztet formáz, balról a rovásírással vésett kopjafával, s Kósa János hősi halottunk emléktáblájával – sorolta a község első embere.

Nem tűr halasztást

Elmondta továbbá, hogy az emlékmű mellett 1848 hősei tiszteletére is állítanak egy kopjafát, s jövőre a vérszerződés domborműve is elkészülhet, amelyet a rózsakert bejáratánál helyeznek el. Mindezek mellett új sportparkot és játszóteret terveznek, s ígéretet kaptak a Balkány –Téglás közötti útszakasz felújítására, ami már nem tűr halasztást.

Már csak egy óhajuknak kellene teljesülnie: szeretnék, hogy a vállalkozók is rátaláljanak Bökönyre, s akkor a munkahelyek számának a gyarapodásáról is be lehet majd számolni.

KM-MJ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában