Helyi közélet

2017.11.06. 17:58

MSZP-sajtótájékoztató: „Kormányváltás kell a devizakárosultak megmentéséhez”

Nyíregyháza - Pótcselekvések és felesleges vitanapok helyett az MSZP az őszinte párbeszédben és a valódi segítségnyújtásban hisz, ezért november 6-án a szocialista párt képviselői és képviselő-jelöltjei országszerte fogadóórára várták a devizahitel-károsultakat – megyénkben Nyíregyházán, Kisvárdán, Mátészalkán és Nyírbátorban.

Nyíregyháza - Pótcselekvések és felesleges vitanapok helyett az MSZP az őszinte párbeszédben és a valódi segítségnyújtásban hisz, ezért november 6-án a szocialista párt képviselői és képviselő-jelöltjei országszerte fogadóórára várták a devizahitel-károsultakat – megyénkben Nyíregyházán, Kisvárdán, Mátészalkán és Nyírbátorban. Dr. Veres János megyei elnök, dr. Legény Zsolt országgyűlési képviselő és Csabai Lászlóné, a városi elnökség tagja hétfő délutáni közös sajtótájékoztatóján elhangzott: a devizahitelekkel kapcsolatos problémák gyökere több mint 15 évre nyúlik vissza, hiszen az első Orbán-kormány indította el az idővel finanszírozási bombává vált lakáshitel-támogatási rendszert. Később a Fidesz rossz gazdaságpolitikájának hatására a forint árfolyama soha nem látott mélységekbe zuhant, a devizahiteles családok háromnegyede nagyon nehéz helyzetbe került. Az eddigi kormányzati intézkedések (végtörlesztés, árfolyamgát, magáncsődtörvény) a legkilátástalanabb helyzetben lévőkön nem segítettek. Végre kiszámítható gazdaságpolitikára lenne szükség Magyarországon, hogy normalizálódjon a forint árfolyama, ez viszont csak kormányváltással érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában