Helyi közélet

2017.11.22. 11:13

Négy és fél évtized magas színvonalon

Nyíregyháza - Egyetlen munkahelye, a FETIVIZIG több kitüntetéssel ismerte el Kertész Imre munkáját.

Nyíregyháza - Egyetlen munkahelye, a FETIVIZIG több kitüntetéssel ismerte el Kertész Imre munkáját.

Kerek életpályával büszkélkedhet Kertész Imre, hiszen arról a munkahelyről ment nyugdíjba több mint negyvenöt év szolgálati idő után, ahol először kezdett el dolgozni. A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG) kötelékébe 1972. augusztus 21-én lépett, s a napokban kezdte meg a nyugdíjas korszakát.

Szakmai kihívások

Az immár nyugalmazott diszpécser, műszaki ügyintéző Nagykállóban született, az általános iskolát is ott végezte el, majd 1972-ben az ­ÉVISZ-ben érettségizett, s kapott vízügyi technikusi képesítést. Három év múlva a területi vízgazdálkodási technikusi képesítést is megszerezte.

Negyvenöt éves munkaviszonya a Mezőgazdasági Vízhasznosítási Osztályon kezdődött gyakornokként. Sorkatonai szolgálatát a határőrségnél töltötte, azután az I. számú szakaszmérnökségénél mint vízrajzi előadó, 1979-től mint felügyelőhelyettes, illetve őrbiztos, 1981-től mint felügyelő dolgozott. A központi műszaki ügyeletre 1992-ben került műszaki ügyintézőnek.

A szakmai kihívások közül a legjelentősebbnek a vízrajzi távjelző rendszer működésének bevezetését tartja. Volt elég rálátása, hiszen részt vett a rendszer fejlesztésében, tesztelésében és működtetésében is. Visszaemlékezése szerint sokat köszönhetett a szakaszmérnökségen Vas Menyhért felügyelőnek, aki a nyári gyakorlatok ideje alatt megszerettette vele a szakma műszaki és természeti oldalát egyaránt.

Elismerések

Kertész Imre tartósan magas színvonalon végzett munkáját az igazgatóság vezetője főmunkatárs címmel ismerte el, emellett több kitüntetést is kapott: 1985-ben, 1988-ban és 2016-ban kiváló dolgozó címet, 2001-ben igazgatói dicséretet, 2007-ben pedig a 35 éves munkaviszony után járó aranygyűrűt vehette át.

Két lánya és két lányunokája van, s a nyugdíjas éveit főként a családjának szeretné szentelni, mert – mint mondja – minden velük eltöltött nap egy ajándék, emellett szeretné folytatni kedves időtöltését, a kertészkedést is. A szakember eddig is rendszeres kapcsolatban volt a vízügyesek nyugdíjas klubjával, most már aktív tagja is lesz.

- Nádasi Zoltán -


[related-post post_id="3664914"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában