Helyi közélet

2017.11.24. 15:51

Negyvenévesen is fiatalos

Nyírbátor - Látványos imázsfilmmel és nívós rendezvénysorozattal ünnepelte szülinapját a nyírbátori Éltes-iskola.

Nyírbátor - Látványos imázsfilmmel és nívós rendezvénysorozattal ünnepelte szülinapját a nyírbátori Éltes-iskola.

„A múltunk az, ami formál bennünket. Néha vissza kell tekintenünk, hogy tudjuk, a múltunk tanított meg értékelni a jövőnket.” E gondolatok jegyében ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját a napokban a Nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium.

Az anyakönyvi kivonata alapján középkorú, mégis fiatalos intézmény 1977 őszétől napjainkig több ezer tanulónak nyújtott speciális nevelést-oktatást. A szakmai fejlődés folyamatos volt az évtizedek alatt, igazodva a sérülés-specifikus igényekhez. A kerek évforduló méltó megünneplése heteken át lázban tartotta az intézmény tanulóit és dolgozóit. Erre az alkalomra készült el az intézményt bemutató imázsfilm. A kétnapos rendezvénysorozat első napján együtt ünnepelt a már nyugdíjba vonult, illetve a jelenlegi alkalmazotti és tanulói közösség. A szülinapi torta elfogyasztása után kötetlen beszélgetés keretében idézték fel a résztvevők a közös múlt emlékeit.

Másnap a város és a partnerintézmények vezetői, valamint a történelmi egyházak képviselői látogattak el a jubiláló iskolába, ahol dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő elismerően szólt az intézmény nélkülözhetetlen szerepéről és kimagasló szakmai munkájáról.

Bállal zárult a program

Tamáskó Sándor intézményvezető az elmúlt 40 év történéseit összegezte, majd Babály András plébános felavatta az iskola névtábláját. Az állófogadáson Pesti Béla László tankerületi igazgató mondott beszédet. A megható, nívós műsorszámok hűen tükrözték az Éltes-iskola arculatát, szellemiségét, dr. Virányi Anita, az ELTE adjunktusa a gyógypedagógia változásairól tartott előadást. A rendezvénysorozat hajnalig tartó jótékonysági bállal zárult.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában