Helyi közélet

2017.11.14. 12:18

Összefogtak a civilek Mátészalkán: már nem akadály a vágányzári menetrend

Mátészalka - Civil összefogásnak köszönhetően mintegy 26 ezer utazó közlekedése vált egyszerűbbé az elmúlt hónapban.

Mátészalka - Civil összefogásnak köszönhetően mintegy 26 ezer utazó közlekedése vált egyszerűbbé az elmúlt hónapban. Történt ugyanis, hogy az Ebes–Püspökladány vasúti szakasz felújítása miatt vágányzári menetrendet léptetett életbe a MÁV, csakhogy a másik, tömegközlekedésért felelős közszolgáltató, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (EMKK Zrt.) nem igazította a vonatok érkezéséhez, illetve indulásához a saját buszmenetrendjét.

Jegyvásárlás öt perc alatt

A Vállajról, Mérkről és Fábiánházáról érkező utasoknak például csak öt percük maradt arra, hogy a 25 perccel hamarabb induló hajnali Kraszna Intercityre menetjegyet váltsanak, ugyanakkor a nyírkátai embereknek esélyük se volt, hogy elérjék a 4 óra 55 perckor induló vonatot.

Ám még ettől is több utast érintett hátrányosan az esti, 20 órakor a mátészalkai állomásra érkező Kraszna Intercity menetrendváltozása. A hatezer lakosú Vajára és a tizenháromezer lélekszámú Csengerbe tartók éppen egy negyedórával késték le a buszukat a változtatás miatt, s másfél órát várhattak a következő busz érkezéséig.

Az utazóközönség megkereste panaszával az EMKK Zrt. munkatársait, akik – belátva a mulasztásukat – megtették a szükséges intézkedéseket. Így november elsejétől tíz perccel hamarabb beszállítják Mátészalkára a hajnali intercityvel továbbutazókat, illetve csak 20 óra 05 perckor indulnak el a buszok a településről, bevárva a 20 órára beérkező Kraszna Intercity utasait.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában