Helyi közélet

2017.11.15. 15:54

Pozitív elbírálásra várva Nyírbátorban

Nyírbátor - A nyírbátori önkormányzat igyekszik a pályázatok kivitelezésébe, a jövőbeni fejlesztések megtervezésébe a lakosságot is bevonni, épp ezért az elkövetkező időszakban több lakossági fórumot is szerveznek a településen.

Nyírbátor - A nyírbátori önkormányzat igyekszik a pályázatok kivitelezésébe, a jövőbeni fejlesztések megtervezésébe a lakosságot is bevonni, épp ezért az elkövetkező időszakban több lakossági fórumot is szerveznek a településen.

Mint ahogy azt Máté Antal lapunknak elmondta: az önkormányzat már a pályázatok előkészítésébe is bevonta a helyieket, köztük cégvezetőket, a társadalmi és civil szervezetek, kisebb-nagyobb közösségek képviselőit.

Az érintettek véleménye

– Azoknál a pályázatoknál, ahol van mozgásterünk, ott kíváncsiak vagyunk az érintettek véleményére. Például a Fáy úti lakótelepen zöldfelületet alakítunk majd ki, a szeméttárolókat és a parkolókat is rendbe tesszük. A pénzt erre nyertük, de a pályázatban nincs benne konkrétan, hogy pontosan hová kerül majd a játszótér, az milyen eszközökkel, játékokkal lesz felszerelve. Nincs leírva, hogy hol lehet parkolni, hová tegyék a kukákat. Ezeket nyilván az ott élőkkel kell és szeretnénk is megbeszélni. Vagy például a sportpályán belül milyen kisebb egységeket, azokat milyen eszközökkel felszerelve alakítunk ki, ezt pedig a fiatalokkal kell megbeszélni. Ez így korrekt – vélekedett a nyírbátori polgármester, aki szerint a pályázatok tekintetében az önkormányzat három területre fókuszál: a gazdaságfejlesztésre, az integrációra és a felzárkóztatásra, valamint egy élhető város kialakítására.

Tudjanak bővíteni

– Van egy beadott pályázatunk az ipari park fejlesztésére is, ez több részből áll. Az egyik az energiaellátás stabilitása, amire azért van szükség, hogy az ott működő cégek tudjanak bővíteni. A másik elem egy klasszikus központi buszpályaudvar építése melegedőhelyekkel, fedett folyosókkal, hiszen nem ritka, hogy valakinek télen, az éj közepén kell műszakba járnia. Ehhez szeretnénk kulturált körülményeket biztosítani. Mindenki tudja, hogy az ipari parkba több mint száz településről járnak az emberek. Mondhatnám, hogy ez megyei érdek is. A harmadik fontos része a pályázatnak az M3-as összekötése a 471-es úttal azért, hogy az ipari parkból induló teherforgalom elkerülje a belvárost és a két legforgalmasabb út végre összeköttetésbe kerüljön. Az ipari park fejlesztése 1 milliárd forintba kerülne, az elkerülő út megépítése pedig 2 milliárdba. Jelenleg az elbírálás eredményére várunk – fogalmazott Máté Antal, majd áttért a felzárkóztatást megcélzó, 500 millió forint összértékű nyertes pályázatukra. Ebben a projektben szerepel az, hogy a sportpályát családbaráttá teszik, futópályával, játszótérrel. Benne van a régi 2-es iskola mögötti terület komplex fejlesztése is, itt egy seniorpark, egy játszótér és egy családi központ kialakítását tervezik.

KM-TG


A fórumok időpontjai

November 15. (szerda), 17 óra: az Ifjúsági és Családi Kuckóban az óvodások szüleinek, óvodapedagógusokkal

November 18. (szombat), 16 óra: az Ifjúsági és Családi Kuckóban fiataloknak

November 20. (hétfő), 16:30 óra: az Ifjúsági és Családi Kuckóban sportegyesületek képviselőinek

November 21.( kedd), 14 óra: a szociális szolgálat épületében (Vár utca) nyugdíjas egyesületeknek

November 21. (kedd), 17 óra: az Iskola úti tagóvodában a szülőknek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában