Helyi közélet

2017.11.04. 14:17

Rendhagyó óra a kótaji könyvtárban

Kótaj - A próza, a zene, a mozgás ötvözése magával ragadta a gyermekeket.

Kótaj - A próza, a zene, a mozgás ötvözése magával ragadta a gyermekeket.

Két rendezvényen is részt vettek a községi könyvtárban a napokban a kótaji István Király Baptista Általános Iskola alsó tagozatos tanulói az Országos Könyvtári Hét keretében. Az eseménysorozat az idén Bartók Bélát idézve a „Csak tiszta forrásból” összefoglaló címet kapta.

Bábok a kézen, a fejen

– A „tiszta forrás” egyben környezetünk szépségeinek védelmére és megbecsülésére is utal. Fontos, hogy gyermekeinkben erősítsük a környezet iránti szeretet igényét, talán így jobban odafigyelnek arra. Ha velük együtt keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel naponta tehetünk közvetlen környezetünkért, életünk szebb, tartalmasabb és egészségesebb lehet – tájékoztatta lapunkat Ruskáné Fintor Mária, az oktatási intézmény igazgatója.

– Sás Lajos író a lányával, Ildikóval nyűgözte le tanulóinkat. A természetben élő állatok és növények iránti tisztelettel interaktív módon mutatták be a Csillaghúr és barátai című mesekötetet. A próza, a zene, a mozgás ötvözése magával ragadta a gyermekeket. Az állatszereplőket szimbolizáló bábok az apróságok kezén és fején megelevenedtek. A dalok refrénjét különböző ritmushangszerek kíséretével együtt énekelték az előadókkal. Szókincsük bővült a hangkeltő eszközök megnevezésével.

– Az egészséges életmód fontosságára Víg Balázs író Rettegő fogorvos című könyvének bemutatásával hívta fel a gyerekek figyelmét. Ki látott már olyan fogorvost, aki fél a betegtől? Milyen a helyes fogápolás? A főszereplő, Fognyűvő doktor s a valóságos, tapintható fogorvosi eszközök is hozzájárultak ahhoz, hogy oldják a félelmet, amit tévesen táplálunk a fogorvossal szemben. Ezek a rendhagyó könyvtári órák erősítették tanulóinkban a természet iránti szeretetet, az egészséges életmód s az igényes kultúra iránti vonzalmat – tette hozzá befejezésül a kótaji iskola vezetője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában