Helyi közélet

2017.11.29. 07:33

RIGO: A nyíregyházi buszokon is lesz elektronikus jegy- és bérletrendszer?

Budapest, Nyíregyháza - „A Budapesti Közlekedési Központ által bevezetett RIGO-t kiterjesztik az ország többi nagyobb városába?” – fordult szerkesztőségünkhöz hűséges előfizetőnk.

Budapest, Nyíregyháza - „A Budapesti Közlekedési Központ által bevezetett RIGO-t kiterjesztik az ország többi nagyobb városába?” – fordult szerkesztőségünkhöz hűséges előfizetőnk.

A BKK-tól megtudtuk, hogy a RIGO-nak köszönhetően kényelmesen, gyorsan, egyszerűen igénybe vehetők a budapesti közösségi közlekedési szolgáltatások. Ennek bevezetésével, az elektronikus jegyrendszer elindulásával a papírra nyomtatott jegyek és bérletek fokozatosan megszűnnek, a BKK a termékeket és az utazási egyenleget elektronikusan, a RIGO központi elszámoló rendszerében fogja nyilvántartani. Az igénybe vett szolgáltatás ellenértékét a rendszer elektronikusan vonja le a kártyához tartozó számláról.

A papíralapú bérletigazolványt egy névvel és fényképpel ellátott, nem átruházható utazási kártya váltja fel. Ennek kiváltásához a RIGO rendszerében szükséges regisztrálni. A különböző bérlettermékek vásárlása, valamint bármilyen utazási kedvezmény igénybevétele (díjmentes, nyugdíjas stb.) is ezzel a megszemélyesített közlekedési kártyával lesz lehetséges.

Megkérdeztük, hogy az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nek mi az álláspontja?

– A Kormány 1145/2017. (III.20.) számú határozatával célul tűzte ki a személyszállítási közszolgáltatások hatékonyabb ellátását célzó integrált utas-tájékoztatási, elektronikus jegyértékesítési és forgalomirányítási rendszer bevezetését, ami országos szinten zajlik majd, a vasutat és a közúti közösségi közlekedést, helyi és helyközi személyszállítást is érintve. Ezzel utasainknak lehetőségük lesz egy mobil eszköz segítségével útjukat megtervezni, az optimális közlekedési eszközöket megválasztani, és megvásárolni a jegyet is az utazáshoz. Ennek a programnak a határideje várhatóan 2019. december 31. Az Országosan Egységes Elektronikus Jegyrendszer RIGO rendszerkapcsolatáról társaságunk jelenleg nem rendelkezik információval – reagált Ujj Zsuzsanna, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. PR irodavezetője.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában