Helyi közélet

2017.11.22. 16:06

Száztizenegy millió forint a szociális munkások duális képzésére

Nyíregyháza – A szociális munkások felkészítése eddig is gyakorlatorientált volt, tehát a mai értelemben vett duális képzésre az elmúlt években is kiemelt figyelmet fordítottunk, csak éppen nem így hívtuk.

Nyíregyháza – A szociális munkások felkészítése eddig is gyakorlatorientált volt, tehát a mai értelemben vett duális képzésre az elmúlt években is kiemelt figyelmet fordítottunk, csak éppen nem így hívtuk. A most induló projektben az arányok megváltoznak, még inkább a gyakorlat kerül a középpontba a partnerekkel együttműködve. Mindez eszközigényes, komoly költségvonzata van, az uniós pályázat révén az anyagi rész is biztosított – fejtegette prof. Dr. Semsei Imre, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának dékánja. A nyíregyházi intézmény kari tanácstermében a „Szociális munkás és közösségek segítésére irányuló felsőoktatási képzések innovatív, duális és gyakorlatorientált fejlesztése. Transzformatív-dialogikus tanulás a kooperáció szolgálatában” elnevezésű projekt szakmai vezetője, dr. Szoboszlai Katalin főiskolai docens hozzáfűzte:

– A konzorcium vezetője a Pécsi Tudományegyetem, tagja a győri Széchenyi István Egyetem és a Debreceni Egyetem. A stratégiai cél, hogy a szociális munka alapszakon minél hatékonyabb legyen a duális képzés. A konzorcium 405 millió forintot nyert el, a Debreceni Egyetemre eső rész 111,222 millió forint. A 37 hónapra szóló projektben együttesen vesznek részt felsőoktatási képzőhelyek és a gyakorlóhelyek. Magyarán az egyetemista hallgatóként tanul, emellett a gyakorlati helyen munkavállalóként dolgozik, ott ülteti át a módszertani ismereteket.

Balogh Zoltán, a Start Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Nonprofit Kft. vezérigazgatója az együttműködő partnercég képviseletében kijelentette:

– A hegymászó a legjobb teremben sem jut a csúcsra. Ahhoz ki kell mennie a természetbe, a terepre, őt is a gyakorlat teszi mesterré. Közel negyedszázada tevékenykedünk együtt az egyetemmel és elődjével, a jövőben is arra törekszünk, hogy a szociális munkások minél stabilabb alapokat kapjanak a duális képzésük során.

KM–LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában