Helyi közélet

2017.11.29. 08:30

Új gyalogos átkelő segíti a diákokat

Nyíregyháza - Új gyalogos átkelőhelyet alakítottak ki Nyíregyházán, a Nyár utca 10. szám és az Epreskert utcai csomópontnál. A kedden elkészült zebránál a járművezetők fokozott figyelemmel közlekedjenek mindkét irányból. Úgy a Bem József Általános Iskola, mint a Krúdy Gyula Gimnázium több száz diákja nagyobb biztonságban közelíthetik meg az oktatási intézményeket ezentúl.

Nyíregyháza - Új gyalogos átkelőhelyet alakítottak ki Nyíregyházán, a Nyár utca 10. szám és az Epreskert utcai csomópontnál. A kedden elkészült zebránál a járművezetők fokozott figyelemmel közlekedjenek mindkét irányból. Úgy a Bem József Általános Iskola, mint a Krúdy Gyula Gimnázium több száz diákja nagyobb biztonságban közelíthetik meg az oktatási intézményeket ezentúl. Az örökösföldi Szalag utcából nyíló Thököly Imre utcában forgalomlassító szigetet építettek ki és lakó-pihenő övezet táblát helyeztek ki, a maximum haladási sebesség 20 km/h, csak az ott lakók hajthatnak be, mindenki másnak tilos az áthajtás, áthaladás, kivéve a kerékpárosoknak. A lakók és az arra közlekedők egyaránt figyeljenek oda a változásokra!

Lényegesen nagyobb forgalomra lehet ma számítani a Búza téri Piaccsarnok előtt és környékén, a parkolás csak a személygépkocsival érkezők számára megengedett, a teherautók, haszonjárművek a Búza tér északi részén lévő nagy parkolót választhatják csak. Ez a piaci árusítókra is vonatkozik.

A város területén jelentős a forgalom, több pontján helyreállítási munkálatokat végeznek. Folytatódik a Vécsey és Arany János utcai kishíd felújítása, itt forgalomkorlátozásra számíthatnak az arra közlekedők. Harminc kilométeres forgalomkorlátozás van érvényben a 4-es Huszárok útján, míg a Törpe utcai lakó-pihenő övezetben a maximálisan megengedett haladási sebesség 20 km/h – mondta el érdeklődésünkre Bordás Béla városgondnok, közlekedési és baleseti tudósító.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában