Helyi közélet

2017.12.20. 12:14

4 métert zuhant, később belehalt sérüléseibe a dohánykötöző munkás Szakolyban

Szakoly, Nyíregyháza - A napokban emelt vádat a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség egy családi gazdálkodó férfi ellen, akinek a dohánypajtájában tavaly augusztusban az egyik munkás az állványról lezuhant, majd a súlyos sérülései következtében idén májusban elhunyt.

Szakoly, Nyíregyháza - A napokban emelt vádat a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség egy családi gazdálkodó férfi ellen, akinek a dohánypajtájában tavaly augusztusban az egyik munkás az állványról lezuhant, majd a súlyos sérülései következtében idén májusban elhunyt. A vádirat szerint tavaly augusztus 1-jén a vádlott szakolyi gazdaságában 15 dolgozó kötözte a frissen letört dohányleveleket úgy, hogy a vádlott semmilyen munkavédelmi oktatást nem tartott nekik. Az egyik dolgozónak az volt a feladata, hogy a közel 4 méter magasságban lévő deszkán állva a dohánypórékat a gerendára felakassza. A deszkán védőkorlát nem volt, a munkás pedig, aki semmilyen védőfelszerelést nem viselt, elveszítette az egyensúlyát és leesett. Súlyos sérüléseket szenvedett: csigolyái, bordái törtek, részlegesen le is bénult. Életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol a folyamatos ápolás ellenére az idén májusban elhunyt. A vádirat szerint a baleset azért következett be, mert a vádlott munkáltatóként nem biztosította a megfelelő biztonsági felszereléseket, nem gondoskodott arról, hogy a leesés ellen legalább korlát vagy heveder védje a sértettet. Az ügyész halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat, és azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában