Helyi közélet

2017.12.29. 16:04

Az egészséges életmódról vetélkedtek a határvárosi kollégisták

Záhony - Jelentős hagyományai és eredményei vannak a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban az egészségtudatos életmódra nevelésnek.

Záhony - Jelentős hagyományai és eredményei vannak a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban az egészségtudatos életmódra nevelésnek.

A diákok rendszeresen részt vesznek egészségmegőrző programokon. A sokszínű sportélet mellett előadásokat hallgatnak meg a káros szenvedélyektől mentes életmód fontosságáról, igénybe vehetik a nevelők, a kortárs segítő diákok, esetenként a védőnők tanácsadásait, korábban pedig sokszínű és komplex programot kínáló egészség-hétnek is részesei lehettek. Az egészségnevelési programjaiknak is köszönhetően egy évtizede elnyerték a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája címet.

Az év utolsó napjaiban életmód-teszteken mérhették össze ismereteiket a táplálkozás, a káros szenvedélyek és a korai nemi élet problémakörében. A közel negyven résztvevő közül Baráz Judit (Semjén) szerezte meg az elsőséget Kondráth Ádám (Nyíregyháza), Pinte József (Csongor, Kárpátalja), Barati Károly (Kékcse) és Zákány Zita (Petneháza) előtt. A nyerteseket a Dr. Béres József Kollégiumért Alapítvány részesíti jutalomban.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában