Helyi közélet

2017.12.30. 19:40

Dél-Koreában járt a Pro Musica

Nyíregyháza - A Cantemus Kóruscsalád Pro Musica Leánykara szemináriumot tartott és koncerteket adott áprilisban.

Nyíregyháza - A Cantemus Kóruscsalád Pro Musica Leánykara szemináriumot tartott és koncerteket adott áprilisban.

A Szabó Dénes karnagy vezette világhírű gyermekkar a világ sok helyén megünnepelt Kodály-emlék­év apropóján kilenc koncertet adott április 12–25. között a távol-keleti országban.

A dél-koreai magyar nagykövetség szervezésében létrejött koncertkörút Szöulban kezdődött, ahol 13-án és 14-én a Kodály-módszerről tartottak szemináriumot és mesterkurzust zenei szakembereknek, majd hangversenyt adtak Bartók Béla kórusműveiből. Szombaton, azaz április 15-én Pyeongtaek városban, másnap Gwangmyeongban, hétfőn Jeonjuban várták koncertekkel az érdeklődőket, április 18–19-én pedig Pohang és Gimhae városokban, a helyi gyermekkórusok vendégeként léptek fel.

Április 20-án Busanban – ahol korábban kórusolimpiát is nyert Szabó Dénes csapata – városnézéssel, egyetemlá­togatással és tengerparti kirándulással lazítottak egy kicsit, majd április 21-én, Jinjuban folytatódott a Cantemus-koncertek sora. A gyermekkórus turnéjának utolsó koncertjét április 22-én, Dae­guban tartották.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában