Helyi közélet

2017.12.11. 08:23

Duplán örvendezhettek az uraiak

Ura - Ünnepélyes keretek közt adták át a felújított urai tornatermet és az önkormányzati hivatal épületét.

Ura - Ünnepélyes keretek közt adták át a felújított urai tornatermet és az önkormányzati hivatal épületét.

Karácsony Sándor, Ura polgármestere kiemelte: nagyon kevés község mondhatja el magáról, hogy ugyanazon a napon két középületet is át tud adni a gyermekek, illetve a lakosság számára.

Köszönöm mindenkinek, aki támogatta a fejlesztéseket." Karácsony Sándor

A tornaterem épülete korszerűtlen, elavult, leromlott állapotban volt, így az urai fiatalok számára nem volt biztosítható a mindennapos testnevelés, ezért a gyerekek érdekeit szem előtt tartva elhatározták, hogy pályázati úton felújítják a helyiséget. Ezután az önkormányzat közel 15 millió vissza nem térítendő támogatást kapott, ehhez tett még hozzá a helyhatóság két és félmillió forint önerőt. A beruházás részeként az épület külsejét leszigetelték, korszerűsödött a fűtési rendszer, kicserélték a nyílászárókat és a vízvezetékeket. Mindezeknek köszönhetően a működtetési költségek alacsonyabbak lesznek a jövőben.

Megoldatlan probléma

Régóta megoldatlan volt az önkormányzati hivatal irattárának elhelyezése, ezért az épületeket kibővítették. A hivatal tetőszerkezetének egy részét kicserélték, a födémet leszigetelték. Az önkormányzat saját erőből végezte el az épület külső környezetének rendbetételét és a belső terek festését.

Ura polgármestere köszönetet mondott mindenkinek, aki a fejlesztések megvalósítását támogatta és abban közreműködött, beszédét pedig egy Wass Albert idézettel zárta.

– A falu mindig megmarad, a falu mindig egy marad: a falu mindig szent marad! – mondta Karácsony Sándor.

Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a kis településen élőkből kikerülő politikai vezetők egészen másképp látják világot, ugyanis észreveszik azokat az igényeket is, amelyek a kis közösségből áradnak, hiszen az itt élő emberek nem másodlagos állampolgárai Magyarországnak.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában