Helyi közélet

2017.12.20. 13:40

Egy doboznyi szeretet

Nyíregyháza - Amikor két szervezet vagy intézmény együttműködési megállapodást köt, az ünnepélyes aláírási ceremónián általában elhangzik: a közös célokat csak akkor tudják elérni, ha tartalommal sikerül megtölteni a papírra vésett szavakat.

Nyíregyháza - Amikor két szervezet vagy intézmény együttműködési megállapodást köt, az ünnepélyes aláírási ceremónián általában elhangzik: a közös célokat csak akkor tudják elérni, ha tartalommal sikerül megtölteni a papírra vésett szavakat. Nos, a Rotary Club Nyíregyháza Egyesület és a Jósa András Múzeum novemberben szentesített együttműködésének az elmúlt hetekben több kézzelfogható eredménye is volt, a közös akciók legnagyobb nyertesei pedig minden alkalommal a gyerekek voltak. December elsején, a múzeum napján a jótékonysági szervezet színes programokkal és megannyi ajándékkal várta a fiatalokat, akik a Rotary Mikulástól finomságokkal megtöltött csomagokat kaptak. A doboznyi szeretet néven meghirdetett akcióban ugyancsak együttműködött a szervezet és az intézmény: arra kérték a városlakókat és az itt működő cégeket, hogy egy-egy doboznyi ajándékkal járuljanak hozzá a rászoruló családok, és a beteg gyerekek karácsonyának szebbé tételéhez.

A felhívás nyitott fülekre (és szívekre) talált: a szervezésben a Rotary vállalt oroszlánrészt, a beérkezett csomagoknak pedig a múzeum biztosított helyet. Ennek eredményeként szerda délelőtt több száz doboz indult útnak, hogy a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete koordinálásával eljusson a rászorulókhoz. Az intézmény földszintjén rendezett átadáson azonban nem csak dr. Rémiás Tibor múzeumigazgató, Urbán Lajos, a jótékonysági szervezet helyi elnöke és Gurály Edina, a Vöröskereszt megyei igazgatója volt jelen: sok-sok gyerek is ugrándozott a csomagok körül. Nem véletlenül, hiszen az ajándékok egy része az Új ÉFOÉSZ egyesülethez és a Most Élsz egyesülethez került, a tagok közül néhányan pedig a helyszínen vehették át ajándékjaikat. A csomagok közül sokat címkével is elláttak a gondos felajánlók: egy, a megyénkben működő cég hatvan doboznyi cipőt és csizmát küldött, a méretet pedig feltüntették, hogy biztosan jó helyre kerüljenek a lábbelik. A többi csomag főként játékokat és ruhaneműt rejtett, ezek a Vöröskereszt segítségével a fehérgyarmati és a kisvárdai kórház beteg gyerekeihez kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában