Helyi közélet

2017.12.16. 15:48

Kondipark a Móriczban

Nyíregyháza - Ragyogó kezdeményezés valósult meg a szomorkás időben. Több mint egymillió forintos beruházást adtak át pénteken a Móricz-iskolában.

Nyíregyháza - Ragyogó kezdeményezés valósult meg a szomorkás időben. Több mint egymillió forintos beruházást adtak át pénteken a Móricz-iskolában.

A zuhogó eső sem tántorította el az átadási ünnepség szervezőit, és megtartották a ceremóniát a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolában, ahol kondipark várja a sportolni vágyó diákokat.

– A testnevelő tanárokat bevonva mértük fel az igényeket, és igyekeztünk minél több praktikus eszközzel felszereltetni a sportudvaron lévő kondiparkot, ami hasonlít a városban már több helyen kialakított mozgásterekhez. Mivel iskolánkban egyébként is komoly hagyományai vannak a sportnak, a testnevelésnek, nagyon pozitív a fogadtatása a kezdeményezésünknek – mondta érdeklődésünkre Illés Zoltán intézményvezető.

Fejlesztési folyamat

– A Nebuló Alapítvánnyal karöltve, a báli bevételt kiegészítve, a szülők segítségével több mint egymillió forintból jött létre a kondipark. Mindez egy fejlesztési folyamat része: a tornaterem rugalmas sportpadlót kapott, az atlétika és a röplabda is támogatásban részesült. Nemrég rendeztük meg a 24. nemzetközi Móricz leány röplabdatornát tizenkét csapattal, ami ezúttal is nagy sikert aratott a résztvevők körében. A városi sportgálán iskolánk a kategóriájában az előkelő második helyért járó elismerésben részesült, emellett sok régi tanítványunk kapott díjat.

Az ünnepélyes átadáson részt vett dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában