Helyi közélet

2017.12.20. 11:31

Lámpásként tündököltek a téli sötétben

Nyírvasvári - Több, mint kétszáz diák vett részt az egyházi szavalóversenyen Nyírvasváriban.

Nyírvasvári - Több, mint kétszáz diák vett részt az egyházi szavalóversenyen Nyírvasváriban.

Karácsony közeledtével – a lelki ráhangolás részeként – immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg a vallásos témájú versek szavalóversenyét Nyírvasváriban.

Hat helyszínen

– Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye huszonkét iskolájából több mint kétszáz diák érkezett a településünkre, hogy vers formájában vallja meg hitét, Isten iránti szeretetét. A jelentkezők magas létszáma miatt egyszerre hat helyszínen versenyeztek a résztvevők. Az értékelés évfolyamonkénti bontásban történt. A helyi gyerekeket a hagyományoknak megfelelően külön értékelték, a vendégek huszonhét helyezésért és tizenkét különdíjért versengtek. A zsűri tagjai egyházi elöljárók, iskolák és közművelődési intézmények vezetői, hittan- és magyartanárok voltak. Amíg a zsűri értékelt, a gyermekeket szeretetvendégség várta – tájékoztatta lapunkat Majoros Mária, a Nyírvasvári Általános Iskola vezetője.

– Ezúton szeretnénk kifejezni hálánkat és nagyrabecsülésünket a versenyző gyermekeknek, az őket felkészítő nevelőknek, szülőknek, a zsűri tagjainak. Nagy ajándék volt a jelenlévőknek szebbnél szebb verset hallani a hitről, Isten szeretetéről. Minden elmondott vers egy-egy lámpásként tündökölt ebben a téli sötétben, minden résztvevő kapott egy kis gyertyát emlékeztetőül, hogy ne feledjék, mindannyian fénylő mécsesek. A gyermekek hite, szeretete, tanúságtétele nagyon fontos nem csak az advent idején, hanem az év minden napján. Bízunk abban, hogy a lelki töltekezés, amivel ezen a napon gazdagodtunk, a következő versenyig kitart.

Erkölcsi, anyagi támogatás

– Ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, erkölcsi és anyagi támogatást nyújtott a Mátészalkai Tankerületi Központ, Nyírvasvári önkormányzata, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat, a Nyírvasvári Görögkatolikus Egyházközség, a Nyírbátori Református Egyházközség és a T-DANCE Alapfokú Művészeti Iskola – számolt be a tagintézmény-vezető.

KM


A szavalóverseny díjazottjai

1. évfolyam. I.: Antal Milán; II.: Angel Zoé; III.: Csintalan Adrienn Noémi; különdíj: Barra Zsófia, Rézműves Johanna.

2. évfolyam. I.: Perpék Zita; II.: Sebők Sándor; III.: Gyarmati Mira; különdíj: Lebujos Kristóf, Rézműves Jázmin.

3. évfolyam. I.: Soltész Fanni, Márton Zalán; II. Veres Eszter, Balogh Tímea; III.: Krasznai Milán, Szakács Georgina; különdíj: Milák Gyula.

4. évfolyam. I.: Tóth Dániel; II.: Jónás Levente; III.: Juhász Fanni Katinka; különdíj: Szeőcs Bálint, Kristóf Balázs, Bakos Petra.

5. évfolyam. I.: Perpék Szabolcs; II.: Fóri Boglárka; III.: Kovács Kíra; különdíj: Vécsi Alexa, Horváth Natália Petra.

6. évfolyam. I.: Toka Levente; II.: Szép Norbert; III. Gulyás Gerda; különdíj: Pataki Bernadett, Balogh Levente.

7. évfolyam. I.: Nagy Zsófia; II.: Zichar Patrícia; III.: Tillinger Hanna; különdíj: Harcsa Dorina, Petrus Bálint, Páll Eszter.

8. évfolyam. I.: Molnár Szabolcs; II.: Bereczki Evelin; III.: Szőke László Milán; különdíj: Kiss Tamás, Barna Dóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában